Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kispesti Sherwood 2019-ben parkerdővé válik

A kispesti Sherwood 2019-ben eltűnik a föld színéről, örökké. Mindez köszönhető a Pilisi Parkerdőnek és Kispest Önkormányzatának együttműködésének.

A honlapunkra folyamatosan érkeztek, sőt még a mai napig érkeznek bejelentések a kispesti helyszínről, ahol még korábban Hulladékvadász terepszemléket is tartottunk.

A terület évek óta a szemetelők és hajléktalanok kolóniák tanyája volt, amelynek a felszámolására hosszú ideig nem került sor. A legújabb információk szerint már most februárban (2019.02.) megkezdődhet a terület rendbetétele.

A kispesti Sherwood 2019-ben megszűnik létezni!

Évtizedek óta tartó problémát old meg a Pilisi Parkerdő Zrt., amikor a XIX. kerületi önkormányzat támogatásával parkerdővé alakítja a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti erdőterületet.

A parkerdő megújítási program februárban takarítással és az idős fák kitermelésével kezdődik, amit áprilisban követ a fiatal fák telepítése és a parkerdei berendezések kihelyezése. A megújult parkerdőben többek között futópályát és tollaslabda pályát is kialakítanak, de új erdei játszótér is épül.

A Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út és a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás közé ékelt kicsiny, alig több mint három hektáros, azaz hat focipályányi erdőfolt évtizedek óta csúf látványt jelentett a környék lakossága, a végállomáson áthaladó napi több tízezer ember, és a repülőtérre menő vagy onnan érkező utazók számára.

Az eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták, és az egykor hajléktalanok által lakott részeken is igen nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel.

A hajléktalanok elköltözését a Vöröskereszt XIX. kerületi szervezete segítette, akik az önkormányzattal közösen ellenőrizték, hogy kizárólag azután induljon meg a munka, miután minden hajléktalan elhagyta a területet. Az alig hat focipályányi erdőből a becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen.

 

A parkerdő kialakításakor közel másfél kilométeres sétaút-hálózatot hoznak létre, amit 500 méteres futópályával és egy tollaslabda-pályával is kiegészítenek.

A munkálatok mintegy 5 hónapot vesznek igénybe, ami után a helyi lakosok már az iskolaév végén újra birtokba vehetik a kispesti kiserdőt.

Sokak álma válhat valóra ennek a hírnek a hallatán és végre búcsút inthetünk a kispesti Sherwood lehangoló látványának.

Forrás: parkerdo.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek