Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kispesti Sherwood 2019-ben parkerdővé válik - Hulladekvadasz.hu

Kispesti Sherwood 2019-ben parkerdővé válik

A kispesti Sherwood 2019-ben eltűnik a föld színéről, örökké. Mindez köszönhető a Pilisi Parkerdőnek és Kispest Önkormányzatának együttműködésének.

A honlapunkra folyamatosan érkeztek, sőt még a mai napig érkeznek bejelentések a kispesti helyszínről, ahol még korábban Hulladékvadász terepszemléket is tartottunk.

A terület évek óta a szemetelők és hajléktalanok kolóniák tanyája volt, amelynek a felszámolására hosszú ideig nem került sor. A legújabb információk szerint már most februárban (2019.02.) megkezdődhet a terület rendbetétele.

A kispesti Sherwood 2019-ben megszűnik létezni!

Évtizedek óta tartó problémát old meg a Pilisi Parkerdő Zrt., amikor a XIX. kerületi önkormányzat támogatásával parkerdővé alakítja a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti erdőterületet.

A parkerdő megújítási program februárban takarítással és az idős fák kitermelésével kezdődik, amit áprilisban követ a fiatal fák telepítése és a parkerdei berendezések kihelyezése. A megújult parkerdőben többek között futópályát és tollaslabda pályát is kialakítanak, de új erdei játszótér is épül.

A Ferihegyi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi út és a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás közé ékelt kicsiny, alig több mint három hektáros, azaz hat focipályányi erdőfolt évtizedek óta csúf látványt jelentett a környék lakossága, a végállomáson áthaladó napi több tízezer ember, és a repülőtérre menő vagy onnan érkező utazók számára.

Az eddig elhanyagolt területet sokan illegális hulladéklerakónak használták, és az egykor hajléktalanok által lakott részeken is igen nagy mennyiségű hulladék halmozódott fel.

A hajléktalanok elköltözését a Vöröskereszt XIX. kerületi szervezete segítette, akik az önkormányzattal közösen ellenőrizték, hogy kizárólag azután induljon meg a munka, miután minden hajléktalan elhagyta a területet. Az alig hat focipályányi erdőből a becslések szerint mintegy 150 köbméter, azaz 12 teherautónyi illegális hulladékot kell elszállítani, hogy a növényzet telepítése megkezdődhessen.

 

A parkerdő kialakításakor közel másfél kilométeres sétaút-hálózatot hoznak létre, amit 500 méteres futópályával és egy tollaslabda-pályával is kiegészítenek.

A munkálatok mintegy 5 hónapot vesznek igénybe, ami után a helyi lakosok már az iskolaév végén újra birtokba vehetik a kispesti kiserdőt.

Sokak álma válhat valóra ennek a hírnek a hallatán és végre búcsút inthetünk a kispesti Sherwood lehangoló látványának.

Forrás: parkerdo.hu

You may also like...