Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Töltéstava külterületén brutális hulladékkupac

Töltéstava külterületén a bejelentő állítása szerint brutálisan kinéző hulladékkupac terül el, mindössze pár kilométerre Győrtől.

A Győr-Moson-Sopron megye község területéről érkezett bejelentésben több tonna építési és kommunális hulladék látható. Egy tipikus külterületi szemétdomb, ahol a szemetelők szabadon garázdálkodhatnak.

Töltéstava külterületén brutális hulladékkupac

Töltéstava külterületén brutális hulladékkupac

A bejelentés szövege
„Kedves Hulladékvadász! Ha az M1 autópálya Győrt elkerülő szakaszáról lehajtunk a 81-es főútra, Töltéstava irányába, kb. 700 m után balra nyilik egy dűlőút (Dr- Piroth Endre Mentálhigiénés Otthon közelében). A 81-es  főútról lehajtva az említett dűlőútra, folyamatosak a hulladék kupacok, majd kb 100 m után következik egy össznépi szemétlerakó. Már a műholdas képen is látható. Brutális méretű hulladék hegy, amit több teherautóval lehetne csak elszállítani.”

A bejelentés időpontja: 2019.02.10.

Hulladék jellege: kommunális, veszélyes, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.645211, 17.727580

Töltéstava külterületének a helyszínről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
A község a Győrt délről övező agglomerációs gyűrű része. A 81-es számú, Székesfehérvárra vezető főút mellett, Győrtől 9 km távolságra található, a Győrt elkerülő autópálya leágazásánál.

Története és mai élete
Mai területe 1934. január 1-jén vált ki Pér község területéből, és ekkor alakult önálló közigazgatási egységgé. A település három nagyobb puszta egyesüléséből (Töltéstava, Táplány-puszta, Söptér-puszta) fejlődött önálló községgé.

A község Győr peremén éli mindennapi életét. A győri vállalatok felszívták a hetvenes évek elejére azt a feleslegessé vált munkaerőt, melyet a mezőgazdaság már nem tudott foglalkoztatni. A rendszerváltás környékén a falura költözési hullám miatt nőtt meg a község népesség száma. A növekedési trend tartósnak ígérkezik, mert a község infrastruktúrája kiépült. A város közelsége és a falusias „nyugodtság” kedvező irányultságként hat.

A településen az alapvető vonalas és intézményi infrastruktúrák megtalálhatók. A község rendelkezik: házi-, gyermek és fogorvossal, valamint védőnővel. Napköziotthonos óvodája és Általános Közművelődési Intézménye van, mely magában foglalja az általános iskolát. Ez utóbbi két intézményt az elmúlt években felújították.

Forrás: wikipedia.