Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Dunaalmási szemetelők levadászva! | Tettenérés - Hulladekvadasz.hu

Dunaalmási szemetelők levadászva! | Tettenérés

A dunaalmási szemetelők a bejelentés tanulsága szerint „csupán” egy platónyi építési hulladéktól szabadultak meg az erdő szélén. Vajon van lelkiismeretük?

Frissítve
2019.02.14.

A tettenéréses bejelentés a lehető legrövidebb idő alatt célt ért. Az illegálisan lerakott hulladékot másnapra eltávolították, amiről az autó tulajdonosa értesített bennünket a tegnap este folyamán. Az állítása szerint a szemetelést nem ő, hanem az autóját kölcsönkérő követte el.

Az alábbi üzenetet kaptuk a tettenéréses bejelentéssel kapcsolatban
„Tegnap esti beszélgetésünkre hivatkozva küldöm a képeket, miszerint a Dunaalmás határában lerakott építési törmeléket kérésünkre az érintett fél eltávolította. Mivel közvetve érintettek voltunk az ügyben,ezért azonnal szóltunk a szemetelőnek ,mikor tudomásunkra jutott az eset. Kérjük a cikk módosítását vagy teljes törlését. Köszönjük a gyors intézkedést!”

Bízunk benne, hogy az itt megszűnt hulladékprobléma nem pár kilométerre arrébb került és a bejelentés örökre elvette a kedvét a szemetelőnek az ilyesfajta tiltott tevékenységtől.


Korábban
2019.02.13.

A bejelentés képein szereplő urakat éppen a munkavégzésük közben kapta lencsevégre egy arra járó hulladékvadászunk. Ilyen módon éves szinten több ezer tonna építési hulladék kerül a településeink külterületeire, erdőibe. Mindennek a takarítását mi, adófizetők fizetjük meg.

Az elkövetők arcát és autójuk rendszámát személyiségi okok védelme okán kitakartuk.

Az elkövetők arcát és autójuk rendszámát személyiségi okok védelme okán kitakartuk.

A helyszín Dunaalmás, ahol egy több milliós autó pótkocsijáról lapátolják le a bontásból származó inert (építési) hulladékot. Vélhetően puszta véletlenségből és épp oda az erdő szélére.

A pótkocsiról szépen le és NEM felkerül az építési hulladék.

A pótkocsiról szépen le és NEM felkerül az építési hulladék.

A szemetelés bűn és a törvény bünteti. Ezért az akcióért akár 150 000 forintos bírságot kaphatnak a bírósági feljelentés mellé a szemetelők. A ki nem takart képeket továbbítjuk az illetékesnek. Reméljük a bejelentés kapcsán hamar előkerülnek az elkövetők és méltó módon lesújt rájuk a törvény szigora. Továbbá ez az első bejelentés a Komárom-Esztergom megyei Dunaalmásról.

Több milliós autó, de mégse futja a gazdájának arra, hogy legálisan tegye le az építési hulladékát? – szerk.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! 2019.02.09-én a délelőtti órákban történt illegális hulladéklerakás történt. Helyszín a Dunaalmási Lovarda főbejáratától kb 150-200 méterre egyenesen. A fotókat mellékelve csatoltam. Köszönettel, a bejelentő”

A szemetelőket általában az önös jó szándék vezérli. Sokat akarnak spórolni a lakásfelújításukon.

A szemetelőket általában az önös jó szándék vezérli. Sokat akarnak spórolni a lakásfelújításukon.

A bejelentés időpontja: 2019.02.11.

Hulladék jellege: építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.729960, 18.317330

[codepeople-post-map]

A dunaalmási szemetelők kapcsán és a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Dunaalmás község Komárom-Esztergom megyében, a Tatai járásban.

Fekvése
Komárom-Esztergom megye északi peremén, a Gerecse északi nyúlványainál, a 10-es főút és az Esztergom–Almásfüzitő-vasútvonal mellett található (Dunaalmás megállóhely) 1500 lakosú Dunaparti település.
Tatabánya 17 km, Komárom 16 km, Tata 9, Almásfüzitő 4 km távolságra található.

Nevének eredete
A hagyomány szerint a település környékén hajdan nagy almafaerdők voltak, s e almaligetekről nevezték el a települést Almásnak.

Forrás: wikipedia.

You may also like...