Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Dunaalmási szemetelők levadászva! | Tettenérés

A dunaalmási szemetelők a bejelentés tanulsága szerint “csupán” egy platónyi építési hulladéktól szabadultak meg az erdő szélén. Vajon van lelkiismeretük?

Frissítve
2019.02.14.

A tettenéréses bejelentés a lehető legrövidebb idő alatt célt ért. Az illegálisan lerakott hulladékot másnapra eltávolították, amiről az autó tulajdonosa értesített bennünket a tegnap este folyamán. Az állítása szerint a szemetelést nem ő, hanem az autóját kölcsönkérő követte el.

Az alábbi üzenetet kaptuk a tettenéréses bejelentéssel kapcsolatban
“Tegnap esti beszélgetésünkre hivatkozva küldöm a képeket, miszerint a Dunaalmás határában lerakott építési törmeléket kérésünkre az érintett fél eltávolította. Mivel közvetve érintettek voltunk az ügyben,ezért azonnal szóltunk a szemetelőnek ,mikor tudomásunkra jutott az eset. Kérjük a cikk módosítását vagy teljes törlését. Köszönjük a gyors intézkedést!”

Bízunk benne, hogy az itt megszűnt hulladékprobléma nem pár kilométerre arrébb került és a bejelentés örökre elvette a kedvét a szemetelőnek az ilyesfajta tiltott tevékenységtől.


Korábban
2019.02.13.

A bejelentés képein szereplő urakat éppen a munkavégzésük közben kapta lencsevégre egy arra járó hulladékvadászunk. Ilyen módon éves szinten több ezer tonna építési hulladék kerül a településeink külterületeire, erdőibe. Mindennek a takarítását mi, adófizetők fizetjük meg.

Az elkövetők arcát és autójuk rendszámát személyiségi okok védelme okán kitakartuk.

Az elkövetők arcát és autójuk rendszámát személyiségi okok védelme okán kitakartuk.

A helyszín Dunaalmás, ahol egy több milliós autó pótkocsijáról lapátolják le a bontásból származó inert (építési) hulladékot. Vélhetően puszta véletlenségből és épp oda az erdő szélére.

A pótkocsiról szépen le és NEM felkerül az építési hulladék.

A pótkocsiról szépen le és NEM felkerül az építési hulladék.

A szemetelés bűn és a törvény bünteti. Ezért az akcióért akár 150 000 forintos bírságot kaphatnak a bírósági feljelentés mellé a szemetelők. A ki nem takart képeket továbbítjuk az illetékesnek. Reméljük a bejelentés kapcsán hamar előkerülnek az elkövetők és méltó módon lesújt rájuk a törvény szigora. Továbbá ez az első bejelentés a Komárom-Esztergom megyei Dunaalmásról.

Több milliós autó, de mégse futja a gazdájának arra, hogy legálisan tegye le az építési hulladékát? – szerk.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! 2019.02.09-én a délelőtti órákban történt illegális hulladéklerakás történt. Helyszín a Dunaalmási Lovarda főbejáratától kb 150-200 méterre egyenesen. A fotókat mellékelve csatoltam. Köszönettel, a bejelentő”

A szemetelőket általában az önös jó szándék vezérli. Sokat akarnak spórolni a lakásfelújításukon.

A szemetelőket általában az önös jó szándék vezérli. Sokat akarnak spórolni a lakásfelújításukon.

A bejelentés időpontja: 2019.02.11.

Hulladék jellege: építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.729960, 18.317330

A dunaalmási szemetelők kapcsán és a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Dunaalmás község Komárom-Esztergom megyében, a Tatai járásban.

Fekvése
Komárom-Esztergom megye északi peremén, a Gerecse északi nyúlványainál, a 10-es főút és az Esztergom–Almásfüzitő-vasútvonal mellett található (Dunaalmás megállóhely) 1500 lakosú Dunaparti település.
Tatabánya 17 km, Komárom 16 km, Tata 9, Almásfüzitő 4 km távolságra található.

Nevének eredete
A hagyomány szerint a település környékén hajdan nagy almafaerdők voltak, s e almaligetekről nevezték el a települést Almásnak.

Forrás: wikipedia.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek