Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Természetbe hányt veszélyes hulladék | Zsáka-Furta

Természetbe hányt veszélyes hulladéklerakatra lelt kiránduló hulladékvadászunk Zsáka és Furta közötti mezős területen.

Frissítve
2019.05.12.

A bejelentés hatására az illetékes önkormányzat a területet kitakarította. 
“Telefonbeszélgetésünkre hivatkozással mellékelten megküldöm a Zsáka, Külterület 015 hrsz-ú  ingatlan területén illegálisan elhelyezett hulladék ügyében indult hatósági eljárásban hozott döntést, valamint a hulladék elszállításának tényét igazoló fényképfelvételt megismerés végett.”

Zsáka-Furta határában kitakarított terület.

Zsáka-Furta határában kitakarított terület.

Köszönjük az elvégzett munkát. Bízunk benne, hogy hosszú távon is így marad.


Korábban
2019.02.22.

A Hajdú-Bihar megyei településekről még nem kaptunk bejelentéseket. A képek tanulsága szerint bontott autóalkatrészek, szigetelésből fennmaradt üveggyapot és egyéb más veszélyesnek minősülő hulladék található a helyszínen.

A bejelentés szövege
„Tegnapi nap terepi munkám során futottam bele ebbe a szemétbe. Ez egy elég kietlen hely, s meglepő volt látni ezt a szeméthalmot, nagy valószínűséggel mondható, hogy autó bontós tette ezt, mivel szinte csak bontásból származó hulladék volt itt.

Terület nagysága kb. 15 négyzetméter. Hulladék fajtái: gumiabroncs, olajos flakon, műanyag, lökhárító, égő, stb. Várom a visszajelzést, munkátokat köszönöm. A képek GPS taggel ellátottak.

Zsáka területén lerakott hulladéklerakás.

Zsáka területén lerakott hulladéklerakás.

A bejelentés időpontja: 2019.02.22.

Hulladék jellege: veszélyes, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.117944, 21.448528

A természetbe hányt veszélyes hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Az alábbi útmutató segítségével hasonló bejelentéseket várunk a településről és annak környékéről ezzel is segítve a helyi önkormányzat munkáját. Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek