Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret - Hulladekvadasz.hu

Kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret

Kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret, emiatt lezárta az ITM az illegális hulladéklerakók felszámolását segítő pályázatok befogadását.

Mint korábban beszámoltunk, az Országos Hulladékgazdálkodási Terv céljainak megvalósítása érdekében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére.

Kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret.

Kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret.

Az ITM a támogatási keret kimerülése miatt február 8-án 14 órától lezárta az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázatra érkező jelentkezések befogadását – tette közzé a tárca hétfőn, február 8-án.

Mindez nem egészen két hét alatt. Ez egy remek hír, hiszen az önkormányzatok élnek a lehetőséggel – szerk.

A minisztérium január 28-án nyitotta meg a pályázatot, amelynek keretében mintegy 240 millió forint támogatást bocsát a települési önkormányzatok rendelkezésére. A támogatás célja a közterületen lévő, illegálisan lerakott hulladék felszámolásának elősegítése.

Az ITM a pályázat tervezése során arra törekedett, hogy az ország teljes területén, a települési önkormányzatok lehető legszélesebb körének legyen lehetősége pályázni. A pályázók egyszeri, vissza nem térítendő támogatást igényelhettek, amelynek teljes összegét előfinanszírozás keretében kapják meg. Az egy pályázattal elnyerhető támogatás összege legalább 500 ezer, legfeljebb 3 millió forint.

Az, hogy ilyen hamar kimerült a hulladékeltakarítási pályázati keret az rámutat arra, hogy az önkormányzatok kiemelten figyelemmel kísérik az ilyen pályázati lehetőségeket és tesznek a tiszta környezetünk megőrzéséért.

További lehetőség lenne még az illetékes az önkormányzatok a Teszedd 2019 -es eseménye, amivel szintén több tonna hulladéktól tudnák megszabadítani a településüket az ott élők segítségével.

Továbbá lehetőséget biztosítunk a társhonlapunkon, a Szemetszedes.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot honlapon, ahol ösztönözzük és segítjük szemétszedési akciók szervezését.

Forrás: MTI.

You may also like...