Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Kukába vele! - Felirat a cigicsikkekre - Hulladekvadasz.hu

Kukába vele! – Felirat a cigicsikkekre

Kukába vele! – felirat elhelyezését szorgalmazza cigarettákon, a JÖN Alapítvány, amivel emlékeztethetné a dohányosok azon rétegét, akik erőszeretettel eldobják a cigicsikkeket.

A cigicsikkek okozta globális hulladékprobléma többféle megoldással vehetjük fel a kesztyűt. A környezetvédelmi szerveztünk által már javasolt zsebhamutartóval, vagy éppen játékos formában, Cigicsikkszavazó hulladékgyűjtők kihelyezésével. Cél az, hogy a dohányos ne el, hanem a megfelelő helyre tegye az elszívott cigarettájának a környezetszennyező maradványát, a csikket.

Kukába vele! – Felirat a cigicsikkekre

Minden évben 5,6 billió cigarettaszűrőt gyártanak, a filterek cellulóz-acetátból készülnek. Sajnos az elszívott cigaretták körülbelül 60 százalékát eldobálják a dohányosok, a nagy többségük pedig végül az óceánba került.

A csikk a második leggyakrabban eldobott, egyszer használatos műanyagszemét, amiből akár egyetlen darab 500-1000 liter vizet tud beszennyezni.

A washingtoni székhelyű Ocean Conservancy nevű nonprofit környezetvédelmi szervezet szerint a világ strandjain és vizeiben messzemenően a cigicsikkek jelentik a legnagyobb szennyezést.

Kukába vele! – felirat a legegyszerűbb és legközvetlenebb módja annak, hogy felhívjuk a figyelmet a cigicsikkek megfelelő helyre juttatására.

You may also like...