Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kukába vele! – Felirat a cigicsikkekre

Kukába vele! – felirat elhelyezését szorgalmazza cigarettákon, a JÖN Alapítvány, amivel emlékeztethetné a dohányosok azon rétegét, akik erőszeretettel eldobják a cigicsikkeket.

A cigicsikkek okozta globális hulladékprobléma többféle megoldással vehetjük fel a kesztyűt. A környezetvédelmi szerveztünk által már javasolt zsebhamutartóval, vagy éppen játékos formában, Cigicsikkszavazó hulladékgyűjtők kihelyezésével. Cél az, hogy a dohányos ne el, hanem a megfelelő helyre tegye az elszívott cigarettájának a környezetszennyező maradványát, a csikket.

Kukába vele! – Felirat a cigicsikkekre

Minden évben 5,6 billió cigarettaszűrőt gyártanak, a filterek cellulóz-acetátból készülnek. Sajnos az elszívott cigaretták körülbelül 60 százalékát eldobálják a dohányosok, a nagy többségük pedig végül az óceánba került.

A csikk a második leggyakrabban eldobott, egyszer használatos műanyagszemét, amiből akár egyetlen darab 500-1000 liter vizet tud beszennyezni.

A washingtoni székhelyű Ocean Conservancy nevű nonprofit környezetvédelmi szervezet szerint a világ strandjain és vizeiben messzemenően a cigicsikkek jelentik a legnagyobb szennyezést.

Kukába vele! – felirat a legegyszerűbb és legközvetlenebb módja annak, hogy felhívjuk a figyelmet a cigicsikkek megfelelő helyre juttatására.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek