Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Számlák a szemétben | Vecsési kommandó lecsapott - Hulladekvadasz.hu

Számlák a szemétben | Vecsési kommandó lecsapott

A számlák a szemétben sok esetben nem jelentik azt, hogy a szemetelő egyben a számla tulajdonosa is. Viszont vannak beismeréssel egyelő esetek.

2019 január eleje egy szép vasárnapi reggel Vecsésre nem csak a hó érkezett meg, hanem a hó eséssel körülbelül 3 m2 sitt, szemét és mindenféle hulladék is egy vecsési külterületre. A Vecsésen működő mezőőrség fedezte fel a reggeli terület bejáráson. A vecsési Hulladékkommandó vezetője, Krojher Gabriella, Csaja Tibor mezőőrrel kiment a szemetet átvizsgálni és az elkövetőkre utaló névvel és címmel ellátott számlákat találtak a nagy kupac szeméthalmazban.

A januárban hulladékkal beszennyezett helyszínt még a hó se takarta el.

A januárban hulladékkal beszennyezett helyszínt még a hó se takarta el.

Másnap a Közterület felügyelet a talált bizonyítékok alapján felkereste a illegális szemeteléssel gyanúsítható elkövetőt. Az elmondása alapján valakinek fizetett, hogy a bányába szállítsa el a ház körül felgyülemlett feleslegessé vált lomokat és háztartási szemetet, ami nem érkezett meg a kitűzött helyére.

A szemétkupacban rengeteg személyes elérhetőséget, számlákat találtak.

A szemétkupacban rengeteg személyes elérhetőséget, számlákat találtak.

Az illető nem tudta megnevezni a megbízott személy nevét, viszont vállalta, hogy felügyelet mellette elszállítja a szemetet a közelben működő legális szemétbányába, csak hogy a feljelentés általi pénz büntetést megússza.

A mezőőrség árgus szemei által követve 2 napon belül a szemét összeszedése megtörtént és a gyáli bányába elszállításra került.

„Jó beszámolni a hatóságok és vecsési önkéntesek által működtetett Hulladékkommandó újabb sikeréről. A munkánknak  köszönhetően Vecsés külterületén 3 év alatt tizedére csökkent az illegális szemét lerakása. Lelkesen és kitartóan végezzük a továbbiakban is a felderítéséket és bízunk, hogy egyre kevesebb szeméttel találkozunk.” – Krojher Gabriella Kispatak Természetvédő Egyesület és Hulladékkommandó vezetője

Nekünk meg nagy öröm beszámolni az ilyen apró, de szerintünk egyben hatalmas sikerről. Természetesen a vecsési alakulat itt nem áll le, hiszen gőzerővel szervezi a márciusi Teszedd eseményüket, sőt áprilisban is megmozdulnak, a SzeddTeVecsés eseménnyel. További sok sikert kívánunk a Vecsési Hulladékkommandó önkéntes csapatának.

Az Őrzők rovatunkban a Vecsési Kommandóhoz hasonló szervezeteket mutatunk be.

Azt mindenképpen ki kell emelnünk, hogy a számlák vagy más elérhetőségek nem bizonyítóerejűek. Sok esetben csak a szembesítés segíthet, mint a bemutatott vecsési esetnél.

You may also like...