Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tudatos Tavasz - tavaszi kampány a Jövő Öko Nemzedékéért! - Hulladekvadasz.hu

Tudatos Tavasz – tavaszi kampány a Jövő Öko Nemzedékéért!

Tudatos Tavasz a Jövő Öko Nemzedékéért! – címmel tavaszi kampányt hirdet a JÖN Alapítvány, amiben a klímabarát életvitelre hívják fel a figyelmet.

A környezetvédelmi szervezet rendszeresen évszakos kampányokat hirdet a lakosság számára, hogy felhívja a környezetünket sújtó problémákra a figyelmet és minderre megoldásokat, alternatívákat javasoljon. Ez most sincsen másképp.

A klímaváltozás egy igazán globális probléma, amihez nem csak a cégek, hanem minden ember egyesével így vagy úgy, de hozzájárul. 

Napjainkban az emberek már a bőrükön érzik a klímaváltozás közvetlen hatásait és egyre gyakrabban találkozunk a médiában is a klímavédelem kifejezésével. Szerencsére ezzel a témával a fiatal korosztályt is meg lehet szólítani. Ennek hatására a korábbinál erélyesebben lehet fellépni a klímaváltozással kapcsolatban.

A JÖN Alapítvány tavasszal a megújulás, a természet ébredése jegyében egy összevont tavaszi kampány keretein belül több lakossági szegmenst érintő témával foglalkozik. Külön kiemelve a jövő öko-nemzedékének a jövőbe vetett hitét.

A tavaszi kampány elemeként a hulladékcsökkentés mellett az energiafelhasználás csökkentésére, a kertészkedés és faültetések fontosságára, illetve a klímaproblémákra hívja fel a figyelmet a JÖN.

A Tudatos Tavasz a Jövő Öko-Nemzedékéért! tavaszi kampány elemei

Kertészkedés:
Az otthoni zöldség-gyümölcs termesztés és a kertészkedés népszerűsítése specifikusan a kertes házakban és a lakásokban élő lakosok számára az egészséges életmód jegyében.

Szokták mondani, hogy a „hazainál nincs jobb”, hát a saját magunk által megtermeltnél meg pláne nincs jobb – szerk.

A szervezet célja az, hogy egyre többen mélyüljenek el az önellátásban, a biozöldségek és gyümölcsök termesztésében. Mindemellett a faültetések ösztönzését, népszerűsítését otthoni népszerűsítését tartalmazza a tavaszi kampány.

Energiatudatosság:
Az elektromos és elektronikai eszközök tudatos használatával hozzájárulhatunk a klímaváltozás csökkentéséhez. Sajnos a legalapvetőbb probléma sok esetben, hogy a fogyasztók tudattalanul is hozzájárulnak az otthoni fogyasztásukkal a klímaváltozás súlyosbításához.

Csomagolásmentes május:
A 30 napos kihívások világszerte egyre népszerűbbek. Így hát tavalyihoz hasonlóan idén is megrendezi a JÖN Alapítvány, a csomagolásmentes májust. Ez a fajta esemény, ami igazán nincs helyhez kötve, csak a fogyasztóhoz.

Az egész hónapos esemény célja, hogy minél többen vásároljanak tudatosabban, minél kevesebb hulladéktermeléssel, kerülve a túlzott fogyasztást és az agyoncsomagolt termékek megvásárlását. A májusi kihívás elemei települések piacain megrendezésre kerülő flashmobok. A tavalyi hatalmas siker miatt idén a tavalyhoz képest több helyszínen kerül megrendezésre.

A tavaszi Tudatos Tavasz a Jövő Öko Nemzedékéért! kampánytól a környezetvédelmi szervezet nem a csodát várja, hanem a lakosság tudatosodását, hiszen minden fejben dől el és rajtunk múlik lesz-e jövője a felnövekvő Jövő Öko Nemzedékének.

A tavaszi kampányról bővebben ide kattintva lehet tájékozódni.

You may also like...