Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Szétdobált injekciós tű és hulladékhegyek Kőbányán

Szétdobált injekciós tű és több tonna illegálisan lerakott hulladék lep el egy kőbányai – vélhetően – magáningatlant, ahol most vasárnap a Tv2 Tények helyszínelt.

A televízió stábja Szebenyi Péterrel, a hulladekvadasz.hu főszerkesztőjével, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnökével térképezte fel a helyszínt és az ott kialakult orbitális hulladékproblémát.

A Tv2 Tények stábjával hulladékvadászott a JÖN. / Fotó: tv2

A Tv2 Tények stábjával hulladékvadászott a JÖN. / Fotó: tv2

A honlapunkra első alkalommal a területről még január 6-án érkezett bejelentés, amit másnap publikáltunk és továbbítottuk a bejelentést az illetékes szervekhez. Többek közt erről is szó volt a Tv2 Tények riportában, ahol egy több éve húzódó hulladékprobléma került bemutatásra.

A területen szinte mindenféle hulladéktípus megtalálható, kezdve az igen veszélyes eldobált injekciós tűktől egészen a több tonna építési hulladékig. Mindez egy budapesti ifjúsági szabadidőközpont közvetlen közelében található, a kőbányai Bánya utcában.

Szebenyi Péter szerint ekkora mennyiségű hulladékot csakis lomtalanításos és építési vállalkozók hordhatták erre a helyszínre. / Fotó: tv2

Szebenyi Péter szerint ekkora mennyiségű hulladékot csakis lomtalanításosi és építési vállalkozók hordhatták erre a helyszínre. / Fotó: tv2

A szétdobált injekciós tű csak egy tű az illegális hulladéklerakat szénakazlában, és csak a jéghegy csúcsa. Bízunk benne, hogy a kialakult hulladékprobléma rövid időn belül megoldódhat.

Forrás: tv2.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek