Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Műanyagböjt kampány indul Nagyböjt napján - Hulladekvadasz.hu

Műanyagböjt kampány indul Nagyböjt napján

Műanyagböjt kampányt indít a Humusz Szövetség a katolikus egyház Nagyböjt napjával párhuzamosan. Cél a műanyagfelhasználás csökkentése lakossági szinten.

A #műanyagböjt kampány célja nem más, mint ráirányítani a figyelmet a minket körülvevő műanyagszennyezésre. A megelőző magatartás elterjedését szeretnénk elérni azáltal, hogy nem csak a problémát tesszük az asztalra, hanem a megoldás eszközeit is. A tudatos fogyasztói magatartás nem csupán egyéni, közösségi és nemzeti érdekünk, hanem globális emberi felelősségünk is. A tét nem kevesebb, mint az élhető és egészséges bolygó továbbörökítése az utánunk jövő generációk számára.

A Humusz Szövetséghez hasonlóan a JÖN Alapítvány egy tavaszi kampányt hirdetett, Tudatos Tavasz néven a Jövő Öko-Nemzedékéért!

A műanyag gyakorlatilag már teljesen beivódott mindennapjainkba, azonban egyre több a bizonyíték arra, hogy hulladékká válásukkor mennyi problémát okoznak.

Tapasztaljuk, hogy 2019-re a médiában szinte naponta terítékre kerül olyan hír, aminek középpontjában a műanyagszennyezés áll. Óceáni műanyag szigetek, műanyag darabkák az élőlények gyomrában, sőt, már az ételeinkbe is bekerülnek a műanyag szennyezők. A műanyag ellenálló és évszázadokig fennmarad, mégis olyan egyszer használatos eszközöket gyártunk belőle, amiket átlagosan 25 percig használunk. Arról nem is beszélve, hogy előállításuk javarészt fosszilis erőforrásokból történik.

Globális és lokális kampányok sokasága zajlik annak érdekében, hogy a szennyezést megállítsák. A megoldást a probléma gyökerénél, azaz a hulladék megelőzésnél látjuk. Ehhez pedig a fogyasztói szokásaink megváltoztatása szükséges.

Műanyag-szennyezéssel kapcsolatos cikkeink ide kattintva elérhető a hulladekvadasz.hu -n.

A műanyagböjt kampányhoz sok sikert kívánunk a Humusz Szövetségnek. Bízunk benne, hogy ezt a nagyszerű kampány sokakhoz eljut majd, ami a következőképpen fog zajlani:

  1. A Nagyböjt időszakában (mácius 6 – április 21 között) összen 10 üzenetet tesznek majd közzé a közösségi média felületeiken a műanyagok témájában. Az üzeneteket látványos és olykor humoros köntösbe burkoljuk annak érdekében, hogy „nagyobbat szóljon”, remélve, hogy az üzenet komolysága ezzel nem veszik el.
  2. Kérik mindazok együttműködését, akik egyetértenek a Humusz Szövetség és a #műanyagböjtkampány céljaival, hogy megosztásaikkal segítsék az üzenet minél szélesebb körhöz való eljutását. 

Forrás: humusz.hu