Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Cigirazzia indulhat Szegeden a csikkdobálók ellen

Cigirazzia indulhat el Szegeden a megállókban dohányzók és a cigicsikk-eldobáló dohányosok ellen. Vajon lesz kézzel fogható eredménye?

A JÖN Alapítványunk Cigicsikkmentes február kihívásával kapcsolatban szinte az összes sajtótermék, média foglalkozott. Így a delmagyar.hu is korábban beszámolt arról, hogy egy budapesti környezetvédelmi szervezet az eldobott cigicsikkek hulladék és környezeti problémájáról rántotta le a leplet.

Egy átlagos tömegközlekedési megálló ma Magyarországon.

Egy átlagos tömegközlekedési megálló ma Magyarországon.

Az Csongrád megyei hírportál tovább ment és nyomozásba kezdett a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál és a szegedi polgármesteri hivatalnál, ahol kiderült, hogy nem is tudnak tettenérésről cigicsikk eldobásával kapcsolatban.

Megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy tavaly Szegeden hány esetben szabott ki a rendőrség közterületen eldobott cigicsikk miatt – köztisztasági szabálysértésre hivatkozva – helyszíni bírságot vagy tett feljelentést. Kiderült, kizárólag cigarettacsikk eldobása miatt kiszabott helyszíni bírságokról nincs adatuk – írja a hírportál cikkében.

2019 az az év, amikor a műanyag szívószál után az eldobott cigicsikk vált köz- és környezetellenséggé. Ez egy olyan egyszerű, de mégis kulturális probléma, amit rövid távon minél hamarabb orvosolni kellene.

Egy lehetséges cigirazzia ezért lehet igazán érdekes. Vajon csökkentheti a folytonos jelenlét az eldobált cigicsikkek mennyiségét?

Forrás: delmagyar.hu

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek