Cigirazzia indulhat Szegeden a csikkdobálók ellen

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Cigirazzia indulhat el Szegeden a megállókban dohányzók és a cigicsikk-eldobáló dohányosok ellen. Vajon lesz kézzel fogható eredménye?

A JÖN Alapítványunk Cigicsikkmentes február kihívásával kapcsolatban szinte az összes sajtótermék, média foglalkozott. Így a delmagyar.hu is korábban beszámolt arról, hogy egy budapesti környezetvédelmi szervezet az eldobott cigicsikkek hulladék és környezeti problémájáról rántotta le a leplet.

Egy átlagos tömegközlekedési megálló ma Magyarországon.

Egy átlagos tömegközlekedési megálló ma Magyarországon.

Az Csongrád megyei hírportál tovább ment és nyomozásba kezdett a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál és a szegedi polgármesteri hivatalnál, ahol kiderült, hogy nem is tudnak tettenérésről cigicsikk eldobásával kapcsolatban.

Megkérdeztük a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is, hogy tavaly Szegeden hány esetben szabott ki a rendőrség közterületen eldobott cigicsikk miatt – köztisztasági szabálysértésre hivatkozva – helyszíni bírságot vagy tett feljelentést. Kiderült, kizárólag cigarettacsikk eldobása miatt kiszabott helyszíni bírságokról nincs adatuk – írja a hírportál cikkében.

2019 az az év, amikor a műanyag szívószál után az eldobott cigicsikk vált köz- és környezetellenséggé. Ez egy olyan egyszerű, de mégis kulturális probléma, amit rövid távon minél hamarabb orvosolni kellene.

Egy lehetséges cigirazzia ezért lehet igazán érdekes. Vajon csökkentheti a folytonos jelenlét az eldobált cigicsikkek mennyiségét?

Forrás: delmagyar.hu

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: