Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Monok búcsújáró helye szemétben úszik

Monok búcsújáró helye szemétben úszik a bejelentés tanulsága szerint közvetlenül a Szent Kereszt felmagasztalása kálváriakápolna mellett.

A Borsod – Abaúj – Zemplén megyei település híres búcsújáró hely. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén sokan zarándokolnak ide. A templomhoz tartozó Kálvária-hegyen minden év szeptember harmadik vasárnapján tartják a búcsút. Addig még van egy bő félév.

A kép művészi is lehetne, de inkább tragikus a lemenő nap fényében.

A kép művészi is lehetne, de inkább tragikus a lemenő nap fényében.

Reméljük addig a lerakott több köbméternyi hulladék elkerül a helyszínről. Sajnos a képek magukért beszélnek. Lehangolóan sok az illegálisan lerakott hulladék. A településről érkezett korábbi bejelentés ide kattintva elérhető.

A szemetes, hamus terület. Hátérben a kápolna.

A szemetes, hamus terület. Hátérben a kápolna.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A 3905 Monok, Kálvária – búcsújáró hely közvetlen szomszédságában lévő felhagyott kőbánya területén több m3-illegális hulladék van lerakva.”

Nem csak a szakadék széléig, hanem a szakadék aljába is kerül a hulladékból.

Nem csak a szakadék széléig, hanem a szakadék aljába is kerül a hulladékból.

A bejelentés időpontja: 2019.03.06.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi, építési, műanyag, üveg, fém.

Helyszín/GPS: 48.205257, 21.146735

Monok búcsújáró helye helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Monok a történelmi Zemplén vármegyében, a Eperjes–Tokaji-hegység déli részén, Szerencstől északnyugati irányban 12 kilométerre található. A Zempléni-hegységhez két földtanilag különálló egység csatlakozik, északon a Vilvitányi-röghegy, délen pedig a Szerencsi-dombvidék. A hegyek ölelésében a Szerencsi-dombság lankás tája oltalmában fekszik a település. Az említett dombság a Hernád folyó és a Tokaji-hegység déli része között terül el és öt észak-déli irányú vonulatra tagolódik. A dombvidék központi része Monok környezetében található. A meglehetősen magasnak számító kiemelkedések zártak és felszínük erdővel fedett. 337 méteres tengerszint feletti magassággal a dombvidék második vonulatának tagja, a Nyírjes tekinthető a térség legmagasabb pontjának. Az ettől alacsonyabban fekvő lankákon korszerű mezőgazdasági termelés zajlik. A gazdák leginkább szántóföldi kultúrák és borszőlő termelésével foglalkoznak, amihez a terület természeti adottságai ideális feltételeket biztosítanak.

Forrás: wikipedia

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek