Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Monok búcsújáró helye szemétben úszik - Hulladekvadasz.hu

Monok búcsújáró helye szemétben úszik

Monok búcsújáró helye szemétben úszik a bejelentés tanulsága szerint közvetlenül a Szent Kereszt felmagasztalása kálváriakápolna mellett.

A Borsod – Abaúj – Zemplén megyei település híres búcsújáró hely. A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén sokan zarándokolnak ide. A templomhoz tartozó Kálvária-hegyen minden év szeptember harmadik vasárnapján tartják a búcsút. Addig még van egy bő félév.

A kép művészi is lehetne, de inkább tragikus a lemenő nap fényében.

A kép művészi is lehetne, de inkább tragikus a lemenő nap fényében.

Reméljük addig a lerakott több köbméternyi hulladék elkerül a helyszínről. Sajnos a képek magukért beszélnek. Lehangolóan sok az illegálisan lerakott hulladék. A településről érkezett korábbi bejelentés ide kattintva elérhető.

A szemetes, hamus terület. Hátérben a kápolna.

A szemetes, hamus terület. Hátérben a kápolna.

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! A 3905 Monok, Kálvária – búcsújáró hely közvetlen szomszédságában lévő felhagyott kőbánya területén több m3-illegális hulladék van lerakva.”

Nem csak a szakadék széléig, hanem a szakadék aljába is kerül a hulladékból.

Nem csak a szakadék széléig, hanem a szakadék aljába is kerül a hulladékból.

A bejelentés időpontja: 2019.03.06.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi, építési, műanyag, üveg, fém.

Helyszín/GPS: 48.205257, 21.146735

[codepeople-post-map]

Monok búcsújáró helye helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
Monok a történelmi Zemplén vármegyében, a Eperjes–Tokaji-hegység déli részén, Szerencstől északnyugati irányban 12 kilométerre található. A Zempléni-hegységhez két földtanilag különálló egység csatlakozik, északon a Vilvitányi-röghegy, délen pedig a Szerencsi-dombvidék. A hegyek ölelésében a Szerencsi-dombság lankás tája oltalmában fekszik a település. Az említett dombság a Hernád folyó és a Tokaji-hegység déli része között terül el és öt észak-déli irányú vonulatra tagolódik. A dombvidék központi része Monok környezetében található. A meglehetősen magasnak számító kiemelkedések zártak és felszínük erdővel fedett. 337 méteres tengerszint feletti magassággal a dombvidék második vonulatának tagja, a Nyírjes tekinthető a térség legmagasabb pontjának. Az ettől alacsonyabban fekvő lankákon korszerű mezőgazdasági termelés zajlik. A gazdák leginkább szántóföldi kultúrák és borszőlő termelésével foglalkoznak, amihez a terület természeti adottságai ideális feltételeket biztosítanak.

Forrás: wikipedia

You may also like...