Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hulladék Pusztazámor külterületén

Hulladék Pusztazámor külterületén gyakori jelenség, hiszen sokan itt ezen a vidéken így válnak meg  feleslegessé vált hulladékaiktól.

Frissítve
2019.04.03.

Pusztazámor Polgármestere az alábbi választ adta a területen kialakult illegális hulladékprobléma megoldásáról:
“Köszönettel vettem megkeresésüket. Örömmel írhatom le, hogy szerencsére a településünkön szép számmal laknak lelkes környezetvédők, tevékenységüket megbecsüljük, és az önkormányzat az ő jelzéseik alapján a lehető legrövidebb időn belül intézkedik. Például az ő helyszíni bejárásuk és helyszínmegjelölésük alapján az érintett gazdák részvételével a külterületi földutak hulladékmentesítését megkezdtük. A gazdák adták a szállításhoz a traktorokat, az önkormányzat pedig a rakodógépet.  

Összesen 168 tonna illegálisan lerakott szemetet szállítottunk el 2019. március 19. napján a bejelentett helyről.  

Fentiek is bizonyítják, hogy az önkormányzat igenis foglalkozik a szemétkérdéssel, anyagilag is rendszeresen áldozunk rá. Legutóbb sorompók és kamerák elhelyezéséről döntöttünk. 
Az önkormányzat és a civilek sokat tesznek azért, hogy élhető maradjon Pusztazámor, de sajnos az illegális szemétlerakókat nem tudjuk megfékezni. Folyamatosan keresik a lerakóhelyeket, mi pedig folyamatosan megyünk utánuk, és szedjük össze a szemetüket. “

Köszönjük ezt a nagyszerű munkát. Az összefogás ereje csodákra képes.


Korábban
2019.03.08.

A bejelentés képei szerint a területen lomtalanítási hangulat alakult ki, aminek a helyszínén mára már mindenféle hulladék megtalálható. A Pest megyei településről már kaptunk bejelentéseket, amik ide kattintva megtekinthetőek.

Mennyi minden van itt? Hihetetlen ...

Mennyi minden van itt? Hihetetlen …

A bejelentés szövege
„Tisztelt Hulladékvadászok! Évek óta csak gyűlik a mindenféle szemét, önkormányzat nem foglalkozik vele. Rengetegen hordják, mert szarnak elvinni az 1 km-re lévő hulladékkezelőbe.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.07.

Hulladék jellege: kommunális, elektronikai, elektromos, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.388295, 18.787403

A hulladék Pusztazámor külterületi helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva érhető el a bejelentési felület, ahol 2019-től a bejelentéseket, regisztráció után várjuk. Továbbá ha helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek