Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Illegális sertéstelep a Nagyböjt idején - Hulladekvadasz.hu

Illegális sertéstelep a Nagyböjt idején

Illegális sertéstelep tiltott tevékenységére bukkantak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei az egyik Pest megyei helyszínen.

A nem bejelentett telepen tartott sertések ismeretlen állategészségügyi státuszúak voltak, továbbá azokat – súlyos járványügyi kockázata miatt – tiltott módon, moslékkal etették. A Nébih értesítése alapján a területileg illetékes járási hivatal forgalmi korlátozást és csaknem 1 tonna melléktermék ártalmatlanítását rendelte el a helyszínen.

Összesen 55 illegálisan tartott sertést találtak a helyszínen.

Többszörösen megsértette a hatályos jogszabályi előírásokat az a Pest megyei állattartó, akinek telepén 55 bejelentés nélkül tartott sertést találtak a Nébih szakemberei.

[the_ad id=’29311′]

A helyszíni vizsgálat során bebizonyosodott, hogy az állatok egészségügyi státusza nem ismert.

A sertések kétséges státuszát tovább súlyosbította, hogy az etetésük szintén tiltott módon, élelmiszer-hulladékkal (moslék) történt. Az ellenőrök csaknem 1 tonna mellékterméket találtak a telepen fellelhető műanyag hordókban, illetve földbe ásott tárolókban.

A Hulladékkaják rovatunkban rendszeresen bemutatjuk a Nébih munkáját.

A területileg illetékes járási hivatal – a Nébih értesítése alapján – azonnali hatállyal forgalmi korlátozást, továbbá a melléktermék ártalmatlanítását rendelte el az érintett telepen.

Egy illegális sertéstelep felderítve, de vajon hány hasonló üzem lehet még ma Magyarországon?

Forrás: nebih