Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vácrátót határába hordott hulladék

Vácrátót határába illegálisan kihordott hulladéklerakásról kaptunk bejelentést, ami nincs messze a természeti kincsektől.

Frissítve
2019.03.29.

A bejelentőtől kapott információink szerint a terültről az illegálisan lerakott hulladékot maradéktalanul megtisztították.
“Eltűntek a kanapék!!! Nem tudom kinek és minek köszönhetően, de még 2 másik nagy szemétkupacot is elvittek a helyszínről (Vácrátót-Sződ határából). Köszönjük a segítségüket! Jó látni, hogy nem csak úgy tessék-lássék szedték össze. Egy morzsa szemét nincs a helyén.”

Egy igazi #trashtagchallenge helyszínné vált a korábban szemétdomb helyszíne. Csak így tovább!

Egy igazi #trashtagchallenge helyszínné vált a korábban szemétdomb helyszíne. Csak így tovább!

Köszönjük az illetékes szervek nagyszerűen alapos munkáját.


Korábban
2019.03.14.

A település határában lévő szemetes területről első alkalommal kaptunk bejelentést, ahova főként lomhulladék került lerakásra.

A település központjában található az ország leggazdagabb botanikai gyűjteménye (Nemzeti Botanikus Kert), ami sok látogatót vonz a faluba.

A bejelentő elmondása szerint többször jelentette be a kialakult állapotokat, de nem történt semmi előrelépés a hulladékprobléma megoldásával kapcsolatban. A településről már korábban is kaptunk bejelentést, ami ide kattintva elérhető.

Komplett ülőgarnitúra frissen a nappaliból? Nagyon úgy néz ki, hogy bevásárolt a család új szettre.

Komplett ülőgarnitúra frissen a nappaliból? Nagyon úgy néz ki, hogy bevásárolt a család új szettre.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ez a használt bútor lerakat Vácrátót határában található. Két hete hívtam először a 112-t (állítólag nekik kell szólni). Egy kedves hölgy megígérte, hogy értesíti azt, akit kell. Egy újabb hét elteltével fokozódott a helyzet: újabb dívány landolt a kupacon. Ismételt telefon a 112-re. Ez alkalommal egy vidám fiatalemberrel csevegtünk egy jót. Lebeszélt arról, hogy bármiben is reménykedjek, senki sem érzi magáénak. Abban maradtunk, hogy ez van… Üdvözlettel! És köszönettel!”

A bejelentés időpontja: 2019.03.14.

Hulladék jellege: lomtalanítási, kommunális hulladék

Helyszín/GPS: 47.710006, 19.216025

A Vácrátót határába hordott hulladéklerakat helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek