Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Kanapéhegyek a Mexikói úton Zuglóban

Kanapéhegyek és rengeteg szemét ismét a zuglói Mexikói úton, ami Budapest egyik legszemetesebb útja a vele párhuzamos Francia úttal együtt.

Nem ismeretlen számunkra a Mexikói út, ahonnét már rengeteg bejelentést is kaptunk. Sőt, az elmúlt években több alkalommal helyszíni videós terepszemlét is tartottunk, ami után kisvártatva a területről az illegálisan lerakott hulladék felszámolása, takarításra került.

 

Ennek ellenére most ismét szemét fedi az említett útszakaszt. Sajnos az illetékes szervek nem képesek megfékezni az állandóan visszajáró szemetelő hordákat, akik rendszeresen komoly károkat okoznak a környezetnek, nem beszélve az illetékes szervek költségvetésében is. A területet az a kettősség jellemzi, hogy részben a MÁV Zrt.-é a terület részben az illetékes önkormányzaté, illetve van, amit az FKF Nonprofit Zrt. takarít rendszeresen.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális hulladéklerakás Zuglóban. Budapest Mexikói út 11/a ingatlan előtt, Tábornok utca vasúti átjáró oldalon.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.13. – A bejelentés a bejelentői aloldalunkra érkezett.

Hulladék jellege: lomtalanítási, kommunális hulladék

Helyszín/GPS: 47.503005, 19.112371

A Kanapéhegyek mexikói útjának a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek