Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Műanyag zacskó katasztrófa Budapest mellett - Hulladekvadasz.hu

Műanyag zacskó katasztrófa Budapest mellett

Műanyag zacskó katasztrófa helyszínén járt egy terepszemle alkalmával március 16-án a hulladékvadász csapata Budapesttől mindössze pár kilométerre.

Frissítve
2019.03.22.

A terület rendbetételéről az alábbi tájékoztatást kaptuk az FKF Nonprofit Zrt. -től:
„Tájékoztatjuk, hogy Pusztazámoron az érintett területek megtisztítását elvégeztük. Csatoltan küldjük az erről készített fotókat. Kérjük válaszunk szíves elfogadását és közzétételét!”
A terület kitakarításával az FKF is csatlakozott a nemzetközi #trashtag challenge-hez.
Köszönjük a terület takarítását a Társaság munkatársainak.

Frissítve
2019.03.19.

Az FKF Nonprofit Zrt. a kialakult állapotokkal kapcsolatban az alábbi jájékoztatást adta:
„Tájékoztatjuk, hogy a múlt heti, több napon keresztül tartó erős, sokszor viharos szél a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központból a lerakótérre telepített többméter magas kerítés ellenére a környező területekre hordta a járművekből történt ürítést követően a műanyag zacskókat.

A JÖN Alapítvány Tudatos Tavasz kampánya részeként a májusi kihívásában a hulladék nélküli vásárlásra hívja fel a figyelmet.

A JÖN Alapítvány Tudatos Tavasz kampánya részeként a májusi kihívásában a hulladék nélküli vásárlásra hívja fel a figyelmet.

A létesítmény munkatársai rögtön megkezdték, és folyamatosan végzik ezek összeszedését, azonban tekintettel a több napon keresztül tapasztalt erős szélre, illetve az érintett terület nagyságára, ez többnapos feladat. Szeles időjárás esetén a korábbi években is elfordult hasonló eset, de pár nap alatt minden alkalommal összeszedésre kerültek a szél által kihordott anyagok, ahogy most is.”

Bízunk a kialakult hulladékprobléma gyors és alapos megoldásában. A JÖN Alapítvány – Tudatos Tavasz kampányáról és a Csomagolásmentes május kihívásról a szervezet honlapján lehet tájékozódni ide kattintva.


Korábban:
2019.03.16.

Miközben a világban már több országban is betiltották a műanyag zacskók forgalmazását és használatát – sőt van olyan ország, ahol börtönbüntetés is jár már érte – addig idehaza szanaszét hevernek úton útfélen ezek a plasztikus dolgok.

Szombat délután egy megdöbbentő képsorokat közlő facebookos megosztásban Pusztazámor és Tárnok határában egy műanyag zacskó mező látványa keltette fel a hulladékvadászaink figyelmét.

[the_ad id=”29311″]

Akik kocsiba pattantak és a helyszínen egy rögtönzött terepszemlét tartottak, ahol több kilométer hosszan mindent beborítanak a szél fútta műanyag zacskók és egyéb csomagolóanyagok.

Többek közt ezért is a JÖN Alapítvány májusban ismét megrendezi a Csomagolásmentes május hónapját.

A képek tanúsága szerint a fákon, a bokrokon, a mezőn, az földút menti árokban, azaz szinte mindenhol műanyag zacskók hevernek. A hulladékvadász terepszemléről készült összefoglaló videóban mindez megdöbbentőbb, mint gondolnánk.

A helyszínt beborítja a műanyag zacskók hatalmas mennyisége.

A helyszínt beborítja a műanyag zacskók hatalmas mennyisége.

A helyszíntől pár száz méterre található a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ is. A kérdés csak az, hogy ennyi csomagolási hulladék hogyan kerülhetett erre a mezőgazdasági területre?

Hulladék jellege: kommunális, műanyag hulladék.

Helyszín: 47.369424, 18.812488

[codepeople-post-map]

A környezetvédelmi szervezetünk tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Csomagolásmentes május kihívását, a Tudatos Tavasz a Jövő Öko Nemzedéért című tavaszi kampánya keretein belül.

Megdöbbentő volt látni ennyi műanyag zacskót a természetben  – Szebenyi Péter, hulladekvadasz.hu

Az úgynevezett műanyag zacskó katasztrófa helyszínén tapasztalt állapotokat továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

You may also like...