Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

#Trashtag a menő instagramos szemétszedés

A #Trashtag lehet az első olyan szemétszedési kihívás, ami igazán menővé teheti az instagramon is az egyéni szemétszedési akciókat.

A világhálón már nagyon sok különféle kihívás elterjedtté vált az utóbbi évek során. Evéssel, ivással, fürdéssel kapcsolatos kihívások hódítottak az interneten, de azért akadtak olyanok, amiknek valódi értelmük van.

A legújabb kihívás, a #TrashtagChallange forradalmi átalakulásokat hozhat a kihívásokat kedvelő fiatalok és idősek számára.

Előtte-utána készült képek kezdték megrohamozni az online felületeket, ezek közül is az egyik legismertebb internetes portálon, az Instagramon keresztül, de a többi közösségi platformon is.

Egy kép, ami mindent elmond miért trendi az instagramon a #Trashtag Challenge. / Fotó: instagram

Egy kép, ami mindent elmond miért trendi az instagramon a #Trashtag Challenge. / Fotó: instagram

A képlet egyszerű:

  • Keressünk egy területet, ami tele van hulladékkal és fotózzuk le.
  • Tisztítsuk meg a területet és fotózzuk le a tisztább környezetet is.
  • Töltsük fel az előtte-utána készült képeket valamelyik közösségi oldalra a #Trashtag hashtag használatával.

A kihívás lényege, hogy felhívják a figyelmet a környezetünk tisztán tartására, mivel napjainkban a szemét illetve a szemetelés globális problémává nőtte ki magát.

Csatlakozz Magyarország #TrashtagHungary csoportjához, ahol ezt a kihívást űző emberek gyülekeznek.

Habár a #Trashtag kihívás nem egy teljesen új dolog, mégis mostanság lett igazán népszerű. 2015-ben az UCO indította el a #Trashtag kampányát, és itt, Magyarországon évek óta megrendezik a Teszedd akciót a hulladékvadászok, önkéntesek, de nap, mint nap a szebb környezetért járulnak hozzá a közmunkások is.

A szemétszedés nem ciki! A szemetelés már annál inkább.

Ehhez az új internetes kihíváshoz bárki csatlakozhat, csupán szemetes zsák és gumikesztyű kell hozzá és egy kis lelkesedés.

Szemétszedés (@szemetszedes) által megosztott bejegyzés,

A #Trashtag hashtag motivációt adhat a fiatalabb generáció számára ahhoz, hogy egy csöppnyi környezettudatosságot vigyenek a mindennapjaikban, és ha szemetet látnak, akkor tudják, hogy annak hol van a helye.

Talán, ehhez az új kezdeményezéshez sokan csatlakoznak majd és elindulhatnak a változások a szebb, tisztább és élhetőbb bolygóért. Vagy éppen ez indít majd el még több embert a hulladékmentes életmód felé. Bármelyik kimenetel következik be, örülni fogunk azért, hogy egyre többen akarnak tenni a tisztább környezetért.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek