Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Műanyag zacskók mindenhol | Tv2 Tények riport - Hulladekvadasz.hu

Műanyag zacskók mindenhol | Tv2 Tények riport

Műanyag zacskók hevernek mindenhol azon a területen, ahonnan a Tv2 Tények stábja tudósított, Szebenyi Péterrel, a hulladekvadasz.hu főszerkesztőjével.

2019. március 16-án terepszemlét tartottak hulladékvadászaink Budapest melletti településen, Tárnokon, ahonnan bemutatták a műanyag zacskó katasztrófát.

A helyszínen kialakult állapotokról egy facebookos megosztásból értesültek. A mezőgazdasági területeket konkrétan egyszer használatos műanyag zacskók borították el ezerszámra. Nem csak a mezőn, hanem a fák, bokrok ágai is tele voltak velük. A helyszíni terepszemle keltette fel a Tv2 szerkesztőinek a figyelmét, amivel kapcsolatban a Tények adásában mutattak be képes riportot.

„Műanyag zacskók borítják a szántóföldeket és egy földút mindkét oldalát a Pest megyei Pusztazámor környékén. A község határában egy hulladéklerakó üzemel, onnan fújja ki a szél a sok zacskót. Az illetékesek megkeresésünkre elmondták, hogy már dolgoznak a szemét összeszedésén. Hasonló eset már régebben is előfordult, de most már napok óta tart.” – hangzik el a Tények műsorában.

Szebenyi Péter a helyszínről ad interjút a Tv2 Tények stábjának. / Fotó: tenyek.hu

Szebenyi Péter a helyszínről ad interjút a Tv2 Tények stábjának. / Fotó: tenyek.hu

A területen tartott tudósítás alkalmával a szakértőnk elmondta:

A helyszínen a probléma forrása valószínűleg a pusztazámori hulladéklerakótelep lehet. A szeles idő hatására a telepről kifújja a műanyag zacskókat a szél, ami mindent beborít ezen a mezőségi területen. Ki tudja mikor és hogyan lesz összeszedve – mondta Szebenyi Péter.

A kialakult probléma azért is nevezhető súlyosnak, mert a világból napról napra kapunk olyan híreket, amikben állatok műanyaghulladék (zacskó) általi haláláról számolnak be.

[the_ad id=”29311″]

A Tények tudósításában látható, ahogy egy elpusztult bálnából 40 kilónyi műanyagot szednek ki. Viszont, aki megnyugodna, hogy ez csak külföldön fordulhat elő, távol tőlünk az semmiképpen se dőljön hátra. Épp pár napja közöltünk egy műanyaghulladékkal szennyezett őzről fotókat. Lehangoló a helyzet.

Mesebeli hajkorona? Áhh nem, csak műanyaghulladékkal “díszített” agancsok. / Fotó: Szemerédi Zoltán

Mesebeli hajkorona? Áhh nem, csak műanyaghulladékkal “díszített” agancsok. / Fotó: Szemerédi Zoltán

A forgatás napján az alábbi közleményt kaptuk az FKF Nonprofit Zrt. munkatársaitól:

„Tájékoztatjuk, hogy a múlt heti, több napon keresztül tartó erős, sokszor viharos szél a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központból a lerakótérre telepített többméter magas kerítés ellenére a környező területekre hordta a járművekből történt ürítést követően a műanyag zacskókat.

[the_ad id=”29311″]

A létesítmény munkatársai rögtön megkezdték, és folyamatosan végzik ezek összeszedését, azonban tekintettel a több napon keresztül tapasztalt erős szélre, illetve az érintett terület nagyságára, ez többnapos feladat. Szeles időjárás esetén a korábbi években is elfordult hasonló eset, de pár nap alatt minden alkalommal összeszedésre kerültek a szél által kihordott anyagok, ahogy most is.”

A tájékoztatást ezúton is nagyon szépen köszönjük. Sok sikert kívánunk a kialakult súlyos hulladékos helyzet megoldásához.

Bízunk benne, hogy mihamarabb eltűnnek a területről a műanyag zacskók.

You may also like...