Felsőszentiván hulladékhegye | RTL Klub Híradó

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Felsőszentiván hulladékhegyénél járt az RTL klub Híradójának a stábja egy napokban beérkezett hulladékvadász bejelentéssel kapcsolatban.

 A helyszíni tudósítás alapján is botrányos, ahol a döglött állatoktól kezdve a nagyi befőttes üvegein át minden megtalálható.

Teljesen körbe vette a szemét a házat, ami már az útra is kifolyt. Egymás hegyén hátán a használt gumiabroncsok és a már kiszakadt műanyagzsákok, romlott befőttes üvegekből is jutott erre az illegális lerakóra. Volt aki egy bárány tettemét hagyta az út mellett – Segesvári Csaba sz RTL Klub riportere.

Úgy értesült a híradó stábja, hogy a területen korábban lőtér volt, majd illegális szeméttelep lett. Több mint 100 köbméternyi szemét gyűlt itt össze, aminek nagy részét láthatóan nem rég hordták ide. A helyiek szerint nem ők szemetelnek, az önkormányzat is hiába próbálja a területet kitakarítani.

Nem csak Felsőszentiván, hanem Főváros is egyes helyszínein úszik a szemétben. A JÖN Alapítvány március 24-én tartotta Teszedd eseményét a Budapest legszemetesebb útján, a Francia úton. Ettől az útszakasztól pár méterre található a forgalmas Hungária körút mellett.

A JÖN Alapítvány budapesti Teszedd helyszínén, Szebenyi Péter. / Fotó: rtlklub.hu

A JÖN Alapítvány budapesti Teszedd helyszínén, Szebenyi Péter. / Fotó: rtlklub.hu

Országos probléma a szemetelés. Ez ellen tennünk kell. A Teszedd egy nagyon jó alkalom erre, hogy ezeket az illegális hulladéklerakásokat a lakosság által felszámoltassuk – mondta el Szebenyi Péter, az RTL Klub stábjának a JÖN elnöke.

Felsőszentiván található illegális szeméttelep csak egy a sok közül. A megoldás lehet az a jogszabálytervezet, ami segítségével a szabálysértésből bűncselekménnyé válhat a szemetelés.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: