Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Felsőszentiván hulladékhegye | RTL Klub Híradó

Felsőszentiván hulladékhegyénél járt az RTL klub Híradójának a stábja egy napokban beérkezett hulladékvadász bejelentéssel kapcsolatban.

 A helyszíni tudósítás alapján is botrányos, ahol a döglött állatoktól kezdve a nagyi befőttes üvegein át minden megtalálható.

Teljesen körbe vette a szemét a házat, ami már az útra is kifolyt. Egymás hegyén hátán a használt gumiabroncsok és a már kiszakadt műanyagzsákok, romlott befőttes üvegekből is jutott erre az illegális lerakóra. Volt aki egy bárány tettemét hagyta az út mellett – Segesvári Csaba sz RTL Klub riportere.

Úgy értesült a híradó stábja, hogy a területen korábban lőtér volt, majd illegális szeméttelep lett. Több mint 100 köbméternyi szemét gyűlt itt össze, aminek nagy részét láthatóan nem rég hordták ide. A helyiek szerint nem ők szemetelnek, az önkormányzat is hiába próbálja a területet kitakarítani.

Nem csak Felsőszentiván, hanem Főváros is egyes helyszínein úszik a szemétben. A JÖN Alapítvány március 24-én tartotta Teszedd eseményét a Budapest legszemetesebb útján, a Francia úton. Ettől az útszakasztól pár méterre található a forgalmas Hungária körút mellett.

A JÖN Alapítvány budapesti Teszedd helyszínén, Szebenyi Péter. / Fotó: rtlklub.hu

A JÖN Alapítvány budapesti Teszedd helyszínén, Szebenyi Péter. / Fotó: rtlklub.hu

Országos probléma a szemetelés. Ez ellen tennünk kell. A Teszedd egy nagyon jó alkalom erre, hogy ezeket az illegális hulladéklerakásokat a lakosság által felszámoltassuk – mondta el Szebenyi Péter, az RTL Klub stábjának a JÖN elnöke.

Felsőszentiván található illegális szeméttelep csak egy a sok közül. A megoldás lehet az a jogszabálytervezet, ami segítségével a szabálysértésből bűncselekménnyé válhat a szemetelés.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek