Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Mohács festői tája és tonnányi hulladék - Hulladekvadasz.hu

Mohács festői tája és tonnányi hulladék

Mohács város utolsó háza után, a Duna mellett egy illegális hulladéklerakó “működik” évek óta, ahol már a Teszedd is kevés volt a sikerhez.

A helyszín közvetlenül a folyó kanyargó töltései és a Cigány-zátony közelében található, ahol a festői tájat így több tonna illegálisan lerakott hulladék rombolja szét. Ez a bejelentés egyben a településről érkezett első bejelentés is, amit nagyon szépen köszönünk a bejelentőnek.

Elképesztő állapotok Mohács határában. Elképesztő.

Elképesztő állapotok Mohács határában. Elképesztő.

A 2019-ben megrendezett és egy hétig tartó Teszedd akción részvevő önkéntesek is elképedve álltak a kialakult állapotok láttán. A bejelentésükben hosszasan ecsetelik, hogy mindezt kézi erővel már lehetetlen eltakarítani. Bízunk abban, hogy a bejelentés hatására a területen tapasztalható probléma hamarosan megoldódik.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Mohács város utolsó háza után, a Duna mellett kanyargó töltés aljában, egy illegális hulladéklerakó “működik” évek óta.

Olyan sok nagyméretű és mennyiségű szemét van a bozót alatt, hogy annak kitisztítása szerény csapatunknak meghaladta az erejét. Rengeteg szemetet szedünk össze, és jobb híján saját kukáinkba hordjuk haza. De ezt most már nem tudjuk ezekkel megtenni.”

A több tonna hulladék között építési, veszélyes, kommunális hulladék és található.

A több tonna hulladék között építési, veszélyes, kommunális hulladék és található.

A bejelentés időpontja: 2019.03.24., amit a bejelentő aloldalunkra érkezett be.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi hulladék.

Helyszín/GPS: 45.980969, 18.703209

[codepeople-post-map]

Mohács határában található több tonna hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Ez Magyarország legdélebbi Duna-parti települése. A város egyik legfőbb nevezetessége az évente megrendezett, ezrek által látogatott busójárás, amelyet 2009-ben felvettek az UNESCO szellemiörökség-listájára. A várostól délre történt 1526. augusztus 29-én a történelmi jelentőségű csata, melynek során a felkészületlen magyar sereg vereséget szenvedett a török túlerővel szemben.

Fekvése
A Dél-Dunántúl délkeleti szegletében lévő település, Magyarország egyik legdélibb városa. Kedvező infrastrukturális ellátottsággal bíró, rendkívül jó minőségű mezőgazdasági földekkel övezett város.