Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mohács festői tája és tonnányi hulladék

Mohács város utolsó háza után, a Duna mellett egy illegális hulladéklerakó “működik” évek óta, ahol már a Teszedd is kevés volt a sikerhez.

A helyszín közvetlenül a folyó kanyargó töltései és a Cigány-zátony közelében található, ahol a festői tájat így több tonna illegálisan lerakott hulladék rombolja szét. Ez a bejelentés egyben a településről érkezett első bejelentés is, amit nagyon szépen köszönünk a bejelentőnek.

Elképesztő állapotok Mohács határában. Elképesztő.

Elképesztő állapotok Mohács határában. Elképesztő.

A 2019-ben megrendezett és egy hétig tartó Teszedd akción részvevő önkéntesek is elképedve álltak a kialakult állapotok láttán. A bejelentésükben hosszasan ecsetelik, hogy mindezt kézi erővel már lehetetlen eltakarítani. Bízunk abban, hogy a bejelentés hatására a területen tapasztalható probléma hamarosan megoldódik.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Mohács város utolsó háza után, a Duna mellett kanyargó töltés aljában, egy illegális hulladéklerakó “működik” évek óta.

Olyan sok nagyméretű és mennyiségű szemét van a bozót alatt, hogy annak kitisztítása szerény csapatunknak meghaladta az erejét. Rengeteg szemetet szedünk össze, és jobb híján saját kukáinkba hordjuk haza. De ezt most már nem tudjuk ezekkel megtenni.”

A több tonna hulladék között építési, veszélyes, kommunális hulladék és található.

A több tonna hulladék között építési, veszélyes, kommunális hulladék és található.

A bejelentés időpontja: 2019.03.24., amit a bejelentő aloldalunkra érkezett be.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi hulladék.

Helyszín/GPS: 45.980969, 18.703209

Mohács határában található több tonna hulladék helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Ez Magyarország legdélebbi Duna-parti települése. A város egyik legfőbb nevezetessége az évente megrendezett, ezrek által látogatott busójárás, amelyet 2009-ben felvettek az UNESCO szellemiörökség-listájára. A várostól délre történt 1526. augusztus 29-én a történelmi jelentőségű csata, melynek során a felkészületlen magyar sereg vereséget szenvedett a török túlerővel szemben.

Fekvése
A Dél-Dunántúl délkeleti szegletében lévő település, Magyarország egyik legdélibb városa. Kedvező infrastrukturális ellátottsággal bíró, rendkívül jó minőségű mezőgazdasági földekkel övezett város.