Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Tv2 Mokka a soroksári brutális szemétdombon

A  Tv2 Mokka forgatócsoportja Szebenyi Péterrel ma kora reggel terepszemlével kezdte a napot, ahol Soroksár brutális szeméttelepét mutatta be az országnak.

A Mokka stúdióból, Szabó Dóra konferálta fel,Pachmann Péter társaságában a szemetelés problémáját az alábbi bevezetővel:

“Ezrek dühöngenek az interneten az illegális szemetelők miatt, Soroksáron. A bevásárlóközpontok közelében hatalmas területű hulladékhegyek vannak, oda több száz tonnányi hulladékot hordtak ki az utóbbi hónapokban, években. De van, aki egyszerűen csak az út szélére hordja a szemetét zsákokban. Soroksárra Kadlecsek Krisztián, riporter látogatott el, aki Szebenyi Péter, környezetvédelmi szakértővel beszélgetett.” 

Szabó Dóra és Pachmann Péter a Tv2 Mokka stúdiójából. / Fotó: tv2.hu

Szabó Dóra és Pachmann Péter a Tv2 Mokka stúdiójából. / Fotó: tv2.hu

A Mokka ma reggel egy olyan soroksári helyszínről jelentkezett be, amely mellett bevásárlóközpontok, forgalmas útvonalak találhatóak. Itt szinte a szemetelés mindenki szeme előtt zajlik le. Erről a helyszínről még március elején kaptunk egy igazán megdöbbentő bejelentést.

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontjánál

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontjánál

A tettenérések száma elenyésző ahhoz képest, hogy a szemét napról napra több.

A szemetelők okozta vérlázító tevékenység az interneten a napokban terjedő tettenéréses képek miatt került ismét célkeresztbe.

A napokban érkezett a hír, hogy az állami szerv egy új kormányrendelet előkészítésén dolgozik, ahol a a szemetelés bűntette szabálysértésből bűncselekménnyé válna.

Szebenyi Péter és Kadlecsek Krisztián a soroksári brutális szemétdomb helyszínén. / Fotó: Tv2.hu

Szebenyi Péter és Kadlecsek Krisztián a soroksári brutális szemétdomb helyszínén. / Fotó: Tv2.hu

Viszont hogyha tettenérésről beszélünk, akkor mindenképpen azt kell javasolnom, hogy azt gondolja meg, hogy odamegy a tetteshez, mert vannak olyan esetek is amikor a tettes megijed és visszatámad. Mindenképpen azt javaslom, hogy fotózza le és tegyen feljelentést az illetékes önkormányzatánál a tettenéréssel kapcsolatban – mondta el Szebenyi Péter.

Ezzel nem csak a problémát akarjuk bemutatni, hanem elgondolkodtatni az embereket arról, hogy az emberi tevékenység mennyire árthat a környezetnek. Hosszú távon a jövő öko-nemzedékének, hogy egy ilyen mocskos világban kell felnőniük nap mint nap és ez ellen tennünk kell – Szebenyi Péter

A műsorvezető Kadlecsek Krisztián egy normális gondolkodású emberként mélyen elítéli a szemeteléseket és az alábbi felszólítással búcsúzott el a nézőktől:

Ne, kérlek benneteket, ezt ne!

Köszönjük a Tv2 Mokka szerkesztőinek a műsorba való meghívást és a tevékenységünk népszerűsítését.

Légy te is hulladékvadász! Jelentkezz közénk JÖNkéntesnek!

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek