Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Tv2 Mokka a soroksári brutális szemétdombon - Hulladekvadasz.hu

Tv2 Mokka a soroksári brutális szemétdombon

A  Tv2 Mokka forgatócsoportja Szebenyi Péterrel ma kora reggel terepszemlével kezdte a napot, ahol Soroksár brutális szeméttelepét mutatta be az országnak.

A Mokka stúdióból, Szabó Dóra konferálta fel,Pachmann Péter társaságában a szemetelés problémáját az alábbi bevezetővel:

„Ezrek dühöngenek az interneten az illegális szemetelők miatt, Soroksáron. A bevásárlóközpontok közelében hatalmas területű hulladékhegyek vannak, oda több száz tonnányi hulladékot hordtak ki az utóbbi hónapokban, években. De van, aki egyszerűen csak az út szélére hordja a szemetét zsákokban. Soroksárra Kadlecsek Krisztián, riporter látogatott el, aki Szebenyi Péter, környezetvédelmi szakértővel beszélgetett.” 

Szabó Dóra és Pachmann Péter a Tv2 Mokka stúdiójából. / Fotó: tv2.hu

Szabó Dóra és Pachmann Péter a Tv2 Mokka stúdiójából. / Fotó: tv2.hu

A Mokka ma reggel egy olyan soroksári helyszínről jelentkezett be, amely mellett bevásárlóközpontok, forgalmas útvonalak találhatóak. Itt szinte a szemetelés mindenki szeme előtt zajlik le. Erről a helyszínről még március elején kaptunk egy igazán megdöbbentő bejelentést.

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontjánál

Brutális szeméttelep Soroksár bevásárlóközpontjánál

A tettenérések száma elenyésző ahhoz képest, hogy a szemét napról napra több.

A szemetelők okozta vérlázító tevékenység az interneten a napokban terjedő tettenéréses képek miatt került ismét célkeresztbe.

A napokban érkezett a hír, hogy az állami szerv egy új kormányrendelet előkészítésén dolgozik, ahol a a szemetelés bűntette szabálysértésből bűncselekménnyé válna.

Szebenyi Péter és Kadlecsek Krisztián a soroksári brutális szemétdomb helyszínén. / Fotó: Tv2.hu

Szebenyi Péter és Kadlecsek Krisztián a soroksári brutális szemétdomb helyszínén. / Fotó: Tv2.hu

Viszont hogyha tettenérésről beszélünk, akkor mindenképpen azt kell javasolnom, hogy azt gondolja meg, hogy odamegy a tetteshez, mert vannak olyan esetek is amikor a tettes megijed és visszatámad. Mindenképpen azt javaslom, hogy fotózza le és tegyen feljelentést az illetékes önkormányzatánál a tettenéréssel kapcsolatban – mondta el Szebenyi Péter.

Ezzel nem csak a problémát akarjuk bemutatni, hanem elgondolkodtatni az embereket arról, hogy az emberi tevékenység mennyire árthat a környezetnek. Hosszú távon a jövő öko-nemzedékének, hogy egy ilyen mocskos világban kell felnőniük nap mint nap és ez ellen tennünk kell – Szebenyi Péter

A műsorvezető Kadlecsek Krisztián egy normális gondolkodású emberként mélyen elítéli a szemeteléseket és az alábbi felszólítással búcsúzott el a nézőktől:

Ne, kérlek benneteket, ezt ne!

Köszönjük a Tv2 Mokka szerkesztőinek a műsorba való meghívást és a tevékenységünk népszerűsítését.

Légy te is hulladékvadász! Jelentkezz közénk JÖNkéntesnek!

You may also like...