Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Hegyeshalom határ menti hulladéklerakatai

Hegyeshalom határ menti területéről kaptuk az alábbi földút melletti illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos út bejelentést. Osztrákok?

Sajnos, elképzelhető. Már több olyan bejelentést kaptunk, amiben a határ túloldaláról hozták át kedves ex-sógoraink a feleslegesnek vélt hulladékukat, illegálisan. Azt gondolná a magyar emebr, hogy Nyugaton tudatosabbak, de átlépve a határt kevésbé.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Az út melletti leágazásnál illegális szemétlerakást fedeztünk fel. Hulladék jellege: háztartási autógumi műanyag”

A bejelentés időpontja: 2019.03.24.

Hulladék jellege: kommunális hulladék, autógumik.

Helyszín/GPS: 47.943685, 17.169222

Hegyeshalom határ menti helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Elnevezései
A település német neve Straß-Sommerein. Több német neve volt, de 1359-től Hegyeshalomként írják[4] Csánki Dezső az Magyar Országos Levéltár volt igazgatója a Magyarország történelmi földrajza a Hunyadiak korában című művében a 685. lapon a következő felsorolást adja: 1441 Poss. Samaria al. nom Hegyeshalm, 1451 Poss. Samaria al. nom. Hegyeshalm, 1462 Samarya alias Heghalom, 1550 Hegyeshalom, 1570-71Hegieshalom, 1649 Hegyes Halom, 1659 Hegyeshalom, 1674, Szumeriein sen Hegyeshallom, 1680 Hegyeshalom, 1696 Hegyeshalom Sommerein am Strass 1773 Hegyes.Halom, Strass Sumerein

Horvátul két neve ismert. A bezenjeiek Štruos-nak, a fertőhomokiak Smierna-nak nevezik a nagyközséget.

Fekvése
Hegyeshalom nagyközség Magyarország leghíresebb vasúti és közúti határállomása volt hazánk schengeni egyezményhez való csatlakozásáig. A Budapest-Bécs vasútvonal (amelyről tulajdonképpen innen van egy elágazás Pozsony felé), az M1-es és A4-es autópálya, valamint az 1. számú országos főútvonal révén Nyugat-Európa keleti kapuja. A település igazgatási területét érinti Rajka, Pozsony felé az M15-ös autóút. 2013. december 18-án átadták a határig vezető kerékpársávot, ezzel a Győr-Hegyeshalom kerékpárút teljessé vált Ausztriáig.[6]

Természetes folyóvize az északi oldalon kanyargó Lajta folyó. A sík felületű, homokos, löszös iszapfelszíne alatt található vastag kavicsréteg képezi a település egyetlen nyersanyagforrását. A sok évtizedes intenzív kavicskitermelés több, mint 100 hektáros bányatavat hozott létre, amely Csemeztanya felé egyre bővül. Legnagyobb részét horgászhelyként illetve üdülőközpontként hasznosítják.

Forrás: wikipedia.