Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hegyeshalom határ menti hulladéklerakatai - Hulladekvadasz.hu

Hegyeshalom határ menti hulladéklerakatai

Hegyeshalom határ menti területéről kaptuk az alábbi földút melletti illegális hulladéklerakásokkal kapcsolatos út bejelentést. Osztrákok?

Sajnos, elképzelhető. Már több olyan bejelentést kaptunk, amiben a határ túloldaláról hozták át kedves ex-sógoraink a feleslegesnek vélt hulladékukat, illegálisan. Azt gondolná a magyar emebr, hogy Nyugaton tudatosabbak, de átlépve a határt kevésbé.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Az út melletti leágazásnál illegális szemétlerakást fedeztünk fel. Hulladék jellege: háztartási autógumi műanyag”

A bejelentés időpontja: 2019.03.24.

Hulladék jellege: kommunális hulladék, autógumik.

Helyszín/GPS: 47.943685, 17.169222

[codepeople-post-map]

Hegyeshalom határ menti helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás illegális hulladék bejelentésre!

Ide kattintva elérhető a bejelentési űrlap. Ha a helyszínre vagy máshova szemétszedési akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Elnevezései
A település német neve Straß-Sommerein. Több német neve volt, de 1359-től Hegyeshalomként írják[4] Csánki Dezső az Magyar Országos Levéltár volt igazgatója a Magyarország történelmi földrajza a Hunyadiak korában című művében a 685. lapon a következő felsorolást adja: 1441 Poss. Samaria al. nom Hegyeshalm, 1451 Poss. Samaria al. nom. Hegyeshalm, 1462 Samarya alias Heghalom, 1550 Hegyeshalom, 1570-71Hegieshalom, 1649 Hegyes Halom, 1659 Hegyeshalom, 1674, Szumeriein sen Hegyeshallom, 1680 Hegyeshalom, 1696 Hegyeshalom Sommerein am Strass 1773 Hegyes.Halom, Strass Sumerein

Horvátul két neve ismert. A bezenjeiek Štruos-nak, a fertőhomokiak Smierna-nak nevezik a nagyközséget.

Fekvése
Hegyeshalom nagyközség Magyarország leghíresebb vasúti és közúti határállomása volt hazánk schengeni egyezményhez való csatlakozásáig. A Budapest-Bécs vasútvonal (amelyről tulajdonképpen innen van egy elágazás Pozsony felé), az M1-es és A4-es autópálya, valamint az 1. számú országos főútvonal révén Nyugat-Európa keleti kapuja. A település igazgatási területét érinti Rajka, Pozsony felé az M15-ös autóút. 2013. december 18-án átadták a határig vezető kerékpársávot, ezzel a Győr-Hegyeshalom kerékpárút teljessé vált Ausztriáig.[6]

Természetes folyóvize az északi oldalon kanyargó Lajta folyó. A sík felületű, homokos, löszös iszapfelszíne alatt található vastag kavicsréteg képezi a település egyetlen nyersanyagforrását. A sok évtizedes intenzív kavicskitermelés több, mint 100 hektáros bányatavat hozott létre, amely Csemeztanya felé egyre bővül. Legnagyobb részét horgászhelyként illetve üdülőközpontként hasznosítják.

Forrás: wikipedia.