Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Gyulakeszi gumiabroncs hulladékhegye - Hulladekvadasz.hu

Gyulakeszi gumiabroncs hulladékhegye

Gyulakeszi és Tapolca közötti mezős, erdős területről érkezett ez a növényzettel már benőtt illegális gumiabroncs hulladéklerakat.

A gumiabroncsok vélhetően egy közeli autógumi-kereskedőtől vagy autószerviztől érkezhetett, hiszen ilyen nagy mennyiségben lakossági szinten nem fordul elő. Ez egyben a településről érkezett első illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés is.

Festői háttér csak azok a fránya gumi nem kellenének oda. Gyulakeszi, mi lesz veled?

Festői háttér csak azok a fránya gumi nem kellenének oda. Gyulakeszi, mi lesz veled?

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Tapolca és Gyulakeszi között az Eger patak mellett találhatóak a lerakott gumiabroncsok. GPS koordináták a képen.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.27.

Hulladék jellege: autógumi.

Helyszín/GPS: 46.878874, 17.479622

[codepeople-post-map]

Gyulakeszi külterületének a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település története a wikipedia szerint

Az ősrégi településen minden kor nyomai megtalálhatók. Először 1180-ban említi oklevél Kesző néven, 1522-től Gyulakeszi. 1678-tól a herceg Esterházy család volt a település földesura. 1869-ben nagy tragédia érte a községet: egy tűzvészben az egész falu leégett templomostól. A tragédia után csak lassan épült fel újra.

Csobánc vára
A vár építését feltehetően az 1250-es években kezdték el (1255-ben tesznek először említést a korabeli feljegyzések), de az 1270-es években már mint elkészült várról tesz említést egy korabeli oklevél. Építtetői a diszeli nemesek voltak, azonban az 1300-as években már a dél-itáliai eredetű Rátót nembeli Gyulaffy-család tulajdona, egészen a 17. század második feléig.

A hadas idők első szele 1490-ben érte a várat, mikor Mátyás király halála után Habsburg Miksa csapatai élén betört Magyarországra. Csobáncot, mint veszélyeztetett várat, Kinizsi Pál utasítására erődíteni kezdték. Az 1550-es-’60-as évek Csobánc ura és kapitánya rátóti Gyulaffy László, aki korának ismert végvidéki lovastisztje, győzhetetlen bajvívója, Veszprém vára 1566. évi ostromának hőse volt. Ezekben az években Csobáncot több alkalommal is ostromolták a törökök, de elfoglalni sohasem tudták.

Az 1600-as évek sem voltak kevésbé mozgalmasak. 1664-ben a vár alatt vonult el a Szentgotthárdnál vesztes csatát vívó török haderő, soraiban Evlija Cselebi történetíró-világutazóval, aki műveiben meg is említi Csobáncot.

Forrás: wikipedia.