Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre - Hulladekvadasz.hu

Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. csak ebben az évben országosan mindegy 1,5 milliárd forintot költ a lakosság által szétdobált szemét összegyűjtésére.

A közlemény szerint a megnövelt keret lehetőséget biztosít arra, hogy bővítsék a hulladékgyűjtők kapacitását, további hulladékgyűjtő zsákokat helyezzenek ki a meglévő hulladékgyűjtő edényekre, tiltótáblákat, kamerákat helyezzenek ki pihenőhelyekre, új mobil konténereket, illetve veszélyes hulladék gyűjtésére alkalmas tárolóedényeket szerezzenek be.

Az idén szemétszedési munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt., közel kétszer annyit költ, mint tavaly – közölte a társaság az MTI-vel.

Mindezek mellett a társaság közfoglalkoztatott programjában résztvevő mintegy ezer munkavállaló feladatának nagy részét az út menti területek tisztítása jelenti majd – tették hozzá.

A közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy akik az utak mentén illegálisan eldobják a szemetet, nemcsak szabálysértést követnek el vagy az útesztétikát rombolják, hanem tevékenységükkel minden más útüzemeltetési és fenntartási területről vonják el a forrásokat. A hulladékvadászok nagy-térképén több ezer ilyen helyszín található.

Homoktövis utca hulladéklerakata Dunaharasztiban

Homoktövis utca hulladéklerakata Dunaharasztiban

Az idei 1,5 milliárd forint értékű szemétgyűjtési munkákból például 15 kilométernyi mellékút teljes körű felújítását vagy 60 ezer tonna melegaszfalt beszerzését lehetne megvalósítani – írták.

A társaság a szemétgyűjtési akcióival arra is törekszik, hogy szemléletváltást érjen el a közlekedőknél. Az idén április 29-én „Jobb, ha el se dobod!” címmel indítja újra az akciót, amelyhez az önkéntesek csatlakozását április 17-ig várják az oldalukon .

A Magyar Közút minden csatlakozó számára térítés nélkül kesztyűt, láthatósági mellényt és zsákokat biztosít, valamint gondoskodik az összegyűjtött hulladék maradéktalan elszállításáról is – áll a közleményben.

Forrás: MTI.

You may also like...