Telefonügyelet a szemetelők ellen Kaposváron

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Telefonügyelet felállításával veszi fel a harcot a szemetelők sziszifuszi munkája ellen Kaposvár Önkormányzata. Bízunk benne sikerrel járnak.

Nem egyedi megoldásról van szó, hiszen Magyarországon több településen van arra lehetőség, hogy aki szemetelőt lát “forródróton” jelentse az illetékeseknek. Mindezek mellett a hulladekvadasz.hu -n is be lehet jelenteni, ha szemetelőt látunk, videó és fotó formájában.

Éjjel-nappali telefonos ügyeletet, valamint a rendőrséggel közös razziákat tart a közterület-felügyelet az illegális hulladékégetés és -lerakás ellen áprilistól Kaposváron – tájékoztatta a város polgármesteri hivatala az MTI-t.

Az MTI-nek eljuttatott közleményükben azt írják: Kaposvár Önkormányzata a környezet és a lakosság egészségének védelme érdekében döntött a szabályszegések bejelentésének megkönnyítéséről és az ellenőrzések szigorításáról.

 

Aki illegális hulladékégetésről vagy -lerakásról tud, a 06-30/916-3538 ügyeleti telefonszámon jelezheti.

A hatóság ezeket az eseteket haladéktalanul kivizsgálja, és szükség esetén értesíti rendőrséget.

Remélik, hogy együttes erővel gyorsan sikerül tetten érni és megbüntetni mindazokat, akik illegális tevékenységükkel zavarják a tisztességes kaposvári polgárokat – jegyezték meg. Kiemelték, a razziák október 31-éig a hét minden napján, ünnepnapokon, akár éjszaka is zajlanak, és a szabályszegők komoly bírságra számíthatnak.

A kaposvári telefonügyelet csak, akkor működhet hatásosan, ha a település minden lakója él is a lehetőséggel. Bízunk benne, hogy minden kaposvári lakoshoz eljut ez a hír.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: