Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Azbesztpala por mérgezheti a biatorbágyiakat - Hulladekvadasz.hu

Azbesztpala por mérgezheti a biatorbágyiakat

Azbesztpala por mérgezheti a biatorbágyiakat egy helyi olvasónk szerint, aki anyai aggodalmát is kifejezi gyermekei jövőjét féltve.

A napokban kaptunk egy olvasói levelet, amiben egy földútra kihordott tetemes mennyiségű építési hulladékról írnak. A többesszám helyénvaló, mivel a levél írója egy facebookos csoportból másolt ki pár idézetet az ottani megosztásokból.

Az olvasói különvélemény rovatunkba lakossági panaszokat várunk.

Biatorbágyon sokan aggódva figyelik az építési hulladék közé keveredett azbesztpala por felkavaró látványát, hiszen sokan tisztában vannak annak egészségügyi károsításával.

A napokban az alábbi posztok voltak olvashatóak a facebookos Biatorbágyi anyukák csoportjában:

„Üdvözlök mindenkit! PALA-AZBESZT az úton-útban-levegőben,GYERMEKEINK és saját tüdőnkben! 15-20 év a lappangás! Szülőként még megélhetjük,hogy KEMÓRA hordjuk a gyerekeinket (bár Isten ments!!!) azért mert pár magasan kvalifikált gyökér beletördeli az útba majd az autók porrá morzsolják és fel is kavarják a porított azbesztet!!! 

Az azbeszt veszélyes hulladéknak minősül.

A szél is szokott fújdogálni ugye,,, felkapja,hordja és végül belélegezzük! Ami a tüdőnkbe bejutott az bent is marad ez bizonyított tény!!!Szóltunk a szorgalmas tettesnek,hogy mit is csinál eme nemes cselekedetével: de hááát más is beleteszi az útba most mééé baj az nem halt meg senki meg azt nem lehet eeemenni ha esik aaa eső…. stb!”  – Írja az egyik aggódó helyi lakos.

„Ja!!! Igazad van drága barátom végül is csak az lehet veszélyes aminek foga esetleg karmai netán ugat, láncon van vagy ketrecben! A baj az,hogy a hivatal leszarja kabucolnak össze vissza! Faterom bement,balhézott és lepattintották….. A pala nem helyes lebontása bűncselekmény és az útba való kiszórása, kihelyezése is!” –  folytatja egy másik anyuka.

Azbesztpala különösen veszélyes hulladéknak minősül, amit csak szakemberek bonthatnak el. / Fotó: wikipedia.

Azbesztpala különösen veszélyes hulladéknak minősül, amit csak szakemberek bonthatnak el. / Fotó: wikipedia.

A kedves olvasónk különvéleményében még hozzáteszi:

„Igen, szörnyű. Pláne, h az önkormányzat nem tesz semmit! Mondjuk, ha hihető, ha nem ebben a városban már nincsenek szelektív gyűjtőhelyek! Nemhogy kihelyezett konténerek zöldövezeti lakónegyedeknél, de még a városban sem! Ja, de egy van egy udvarban, ami nyitva tartással vár 14ezer ember szelektív szemetét. Sem zöldhulladék gyűjtő. Az sincs Biatorbágyon. Bocs, h kikeltem magamból, de legalább olyan vki olvassa, aki érti miről beszélek. Ez az azbesztpala pontosan az Öreghegyről az Ürgehegyre vezető úton található. Tele van az út vele.”

Helyszín: 47.442444, 18.826520

[codepeople-post-map]

Bele se merünk gondolni abba – ha valósak az aggodalmak – hogy eddig hány ember tüdőzhette le a területen széttördelt azbesztpala porát. Tudniillik az azbesztpala akkor a legveszélyesebb, ha törik. Nem egyből, hanem hosszú évek eltelte után öl.

A levélben valós aggodalmakat olvashatunk és a képek tanulsága szerint a szél simán felkaphatja és továbbhordhatja a azbesztpala por minden elemét. Bízunk benne a terület ártalmatlanítása hamarosan megkezdődhet. 

You may also like...