Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
M0-M5 autópálya kereszteződésénél szeméttelep - Hulladekvadasz.hu

M0-M5 autópálya kereszteződésénél szeméttelep

Az M0-M5 autópálya kereszteződésénél illegális szeméttelepre bukkant a bejelentő. Állítása szerint kézi erővel eltakaríthatatlan a mennyiségben.

A terület három település határán fekszik: Budapest, Gyál, Alsónémedi. Vélhetően mindhárom település szemetelő lakosságának az illegálisan lerakott hulladéka található meg a helyszínen. A Google Maps szerint a terület Gyál városához tartozik, ami egy jellemzően egy olyan helyszín, amit gyorsforgalmi utak, autópályák vesznek körül. Itt bárki bármikor megállhat, leteheti szemetét és továbbhajthat. Mindezt büntetlenül.

Jó hír, hogy a problémára megoldást jelenthet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. most induló programja, aminek a címe: “Jobb, ha el se dobod!”. Az országos szemétszedési program összköltsége 1,5 milliárd forint, amihez önkéntesek jelentkezését is várják. Bízunk benne, hogy ez a terület is takarítása kerül a Társaság takarítási programja által.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! A Gyáli Önkéntes Szemétszedők tagjaként egyre több hulladékot szedünk össze a városunkban és annak környékén. Minden tagunk nagyon elfoglalt volt a szemétszedés nélkül is, így komoly logisztikát igényel, hogy valamit tenni tudjunk a saját kis életünkön kívül, a közös jövőnkért is. Vannak területek, amik nekünk már túl nagy falatok és messzebb vannak a lakóhelyünktől.

Ezek felszámolásában már állami segítséget kérünk mi is, jelenleg ez meghaladja a lehetőségeinket. Ilyenkor fordulunk hozzátok és kérjük, hogy segítsetek megtalálni az illetékes hatóságot. Volt már sikeres felszámolás jelentésünk után, ennek nagyon örültem.

A kérésem az lenne még egy ilyen tisztítás után a hatóságok felé, hogy éljenek a törvény adta lehetőségeikkel és a helyszínen talált bizonyítékok alapján tegyék meg a lehető legtöbbet, valamint maradéktalanul vigyék el a szemetet, az aprólék se maradjon ott! Köszönjük szépen! További jó munkát kívánunk!”

A bejelentés időpontja: 2019.04.05.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.355167, 19.196944

[codepeople-post-map]

Az M0-M5 kereszteződésének a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...