Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

M0-M5 autópálya kereszteződésénél szeméttelep

Az M0-M5 autópálya kereszteződésénél illegális szeméttelepre bukkant a bejelentő. Állítása szerint kézi erővel eltakaríthatatlan a mennyiségben.

A terület három település határán fekszik: Budapest, Gyál, Alsónémedi. Vélhetően mindhárom település szemetelő lakosságának az illegálisan lerakott hulladéka található meg a helyszínen. A Google Maps szerint a terület Gyál városához tartozik, ami egy jellemzően egy olyan helyszín, amit gyorsforgalmi utak, autópályák vesznek körül. Itt bárki bármikor megállhat, leteheti szemetét és továbbhajthat. Mindezt büntetlenül.

Jó hír, hogy a problémára megoldást jelenthet a Magyar Közút Nonprofit Zrt. most induló programja, aminek a címe: “Jobb, ha el se dobod!”. Az országos szemétszedési program összköltsége 1,5 milliárd forint, amihez önkéntesek jelentkezését is várják. Bízunk benne, hogy ez a terület is takarítása kerül a Társaság takarítási programja által.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! A Gyáli Önkéntes Szemétszedők tagjaként egyre több hulladékot szedünk össze a városunkban és annak környékén. Minden tagunk nagyon elfoglalt volt a szemétszedés nélkül is, így komoly logisztikát igényel, hogy valamit tenni tudjunk a saját kis életünkön kívül, a közös jövőnkért is. Vannak területek, amik nekünk már túl nagy falatok és messzebb vannak a lakóhelyünktől.

Ezek felszámolásában már állami segítséget kérünk mi is, jelenleg ez meghaladja a lehetőségeinket. Ilyenkor fordulunk hozzátok és kérjük, hogy segítsetek megtalálni az illetékes hatóságot. Volt már sikeres felszámolás jelentésünk után, ennek nagyon örültem.

A kérésem az lenne még egy ilyen tisztítás után a hatóságok felé, hogy éljenek a törvény adta lehetőségeikkel és a helyszínen talált bizonyítékok alapján tegyék meg a lehető legtöbbet, valamint maradéktalanul vigyék el a szemetet, az aprólék se maradjon ott! Köszönjük szépen! További jó munkát kívánunk!”

A bejelentés időpontja: 2019.04.05.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: 47.355167, 19.196944

Az M0-M5 kereszteződésének a helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek