Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Mezőtárkány vasútállomás “szép” szemétdombja

Mezőtárkány vasútállomás melletti területet egyesek szemétdombként értelmezik így oda tették le feleslegessé vált hulladékukat, illegálisan.

Az Expressz bejelentést segítségével bejelentett helyszín egyben a településről érkezett első bejelentés is, amit továbbítunk az illetékesekhez. A helyszín esetében közvetlenül a MÁV Zrt, illetve Mezőtárkány Önkormányzata lehet az illetékes.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Hétvégén nosztalgiából vonattal mentem Egerbe. Mezőtárkány vasútállomáson állva megláttam az állomás túloldalára bedobált szemetet. Szinte biztos, hogy mindenki látja ezt a kupacot, vegyes hulladék, főleg aludoboz, pet palack, vegyes hulladék. Szomorú látvány, főleg, hogy még az ott dolgozó MÁV dolgozókat se zavarja…”

A bejelentés időpontja: 2019.04.09.

Hulladék jellege: háztartási, építési hulladék.

Helyszín/GPS: 47.7246086 20.4806342

Mezőtárkány vasútállomás szemetes helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Mezőtárkány község Heves megye Füzesabonyi járásában. Jellegzetes halmazfalu.

Elhelyezkedés
Mezőtárkány az M3-as autópálya füzesabonyi lehajtójától mindössze 6 km-re található. A Debrecen–Füzesabony-vasútvonalnak megállója található itt.

Története
Mezőtárkány Árpád-kori település. Nevét 1279-ben terra Tharkan néven említette először oklevél.

1323-ban az egri káptalan birtoka volt, ekkor Egyházastárkány néven szerepelt. 1329-ben Egyházastárkány és Altárkány, 1358-ban Egyházastárkány és Kápolnástárkány, másként Altárkány, a káptalan birtokai voltak. 1380–1481 közötti oklevelekben, hol Egyházas-Tárkány, hol Törpeszeg, hol Mező-Tárkány vagy Közép-Tárkány néven fordult elő.

1423-ban Mező-Tárkány néven országos vásártartásra kapott jogot a királytól, ekkorra városi jelleget nyert. A helység többi részeiben a köznemesek, a Tárkányi Bodó család voltak a földesurak.

A napóleoni háborúk idején a vármegye nemesi felkelő lovasságának egyik állomáshelye volt. A község mindvégig az egri káptalan tulajdona maradt, de a 20. században a gróf Milványi Cseszneky család is birtokot vásárolt Mezőtárkányban.

1910-ben 2980 lakosából 2977 magyar volt. Ebből 2916 római katolikus, 52 izraelita volt.

A 20. század elején Heves vármegye Egri járásához tartozott.

A második világháborút követően került sor a település villamosítására, s a termelőszövetkezet megszervezésére.

Forrás: wikipedia.