Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Budaörsi hulladékhegy története | Hír TV

A budaörsi hulladékhegy több éve növekvő látványa és története keltette fel a Hír TV Panaszkönyv című műsor szerkesztőinek a figyelmét.

A műsorban a terület tulajdonosai, illetve Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, a hulladekvadasz.hu főszerkesztője is megszólal a kialakult áldatlan állapotokkal kapcsolatban. A területen kialakult eset nem egyedi, hiszen még 2017-ben a Városliget északi csücskében 450 tonnányi illegálisan lerakott hulladékot takarított el a MÁV 18 millió forintért.

Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: hirtv.hu

Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: hirtv.hu

Mindenképpen tájsebnek tudnám ez első körben nevezni, mert autópályán közlekedünk, Budaörsön keresztül haladva feltűnik nekünk ez a hatalmas kupac – mondta el Szebenyi Péter.

Budaörsi hulladékhegy - HírTv helyszíni terepszemléje. / Fotó: hirtv.hu

Budaörsi hulladékhegy – HírTv helyszíni terepszemléje. / Fotó: hirtv.hu

A Panaszkönyv stábja a terület tulajdonosait is megszólították. Első körben Lendvai István Csabát, aki a terület kisebbségi tulajdonosa. Elmondása szerint már mindent megpróbált a terület rendbetételéért.

Lendvai Csaba István, a terület egyik kisebbségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

Lendvai Csaba István, a terület egyik kisebbségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

A terület többségi tulajdonosa, Csikós Attila Menyhért szerint a terület környéke már korábban is szemétlerakóként funkcionált.

Csikós Attila Menyhért, a terület többségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

Csikós Attila Menyhért, a terület többségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

A Hír Tv Youtube csatornájáról visszanézhető a Panaszkönyv című műsor 2019.04.06-i riportja, amiből az is kiderül, hogy vérszemet kaptak a szemetelők.

Viszont egy dologban biztosak lehetünk: a budaörsi hulladékhegy még jó ideig tájsebként fogja rombolni Budaörs és környékének látványvilágát.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek