Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Budaörsi hulladékhegy története | Hír TV - Hulladekvadasz.hu

Budaörsi hulladékhegy története | Hír TV

A budaörsi hulladékhegy több éve növekvő látványa és története keltette fel a Hír TV Panaszkönyv című műsor szerkesztőinek a figyelmét.

A műsorban a terület tulajdonosai, illetve Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke, a hulladekvadasz.hu főszerkesztője is megszólal a kialakult áldatlan állapotokkal kapcsolatban. A területen kialakult eset nem egyedi, hiszen még 2017-ben a Városliget északi csücskében 450 tonnányi illegálisan lerakott hulladékot takarított el a MÁV 18 millió forintért.

Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: hirtv.hu

Szebenyi Péter, környezetmérnök. / Fotó: hirtv.hu

Mindenképpen tájsebnek tudnám ez első körben nevezni, mert autópályán közlekedünk, Budaörsön keresztül haladva feltűnik nekünk ez a hatalmas kupac – mondta el Szebenyi Péter.

Budaörsi hulladékhegy - HírTv helyszíni terepszemléje. / Fotó: hirtv.hu

Budaörsi hulladékhegy – HírTv helyszíni terepszemléje. / Fotó: hirtv.hu

A Panaszkönyv stábja a terület tulajdonosait is megszólították. Első körben Lendvai István Csabát, aki a terület kisebbségi tulajdonosa. Elmondása szerint már mindent megpróbált a terület rendbetételéért.

Lendvai Csaba István, a terület egyik kisebbségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

Lendvai Csaba István, a terület egyik kisebbségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

A terület többségi tulajdonosa, Csikós Attila Menyhért szerint a terület környéke már korábban is szemétlerakóként funkcionált.

Csikós Attila Menyhért, a terület többségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

Csikós Attila Menyhért, a terület többségi tulajdonosa. / Fotó: hirtv.hu

A Hír Tv Youtube csatornájáról visszanézhető a Panaszkönyv című műsor 2019.04.06-i riportja, amiből az is kiderül, hogy vérszemet kaptak a szemetelők.

Viszont egy dologban biztosak lehetünk: a budaörsi hulladékhegy még jó ideig tájsebként fogja rombolni Budaörs és környékének látványvilágát.

You may also like...