Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Vegyi szennyezés a kőbányai Takarék utcában

Vegyi szennyezés borzolja egy kőbányai helyi lakos kedélyét, aki erősen szúró és büdös szagra lett figyelmes a kőbányai Takarék utcában.

Vélhetően a kialakult hulladékproblémával nem csak a bejelentő hulladékvadász találkozhatott. A bejelentés helyszínén több kanna és hordó is található, amiket a bennük lévő maró folyadék szó szerint kimart és a hatás nem maradt el. A tárolóedényekből az utcára kifolyt a már említett erősen szúrós és büdös szagú folyadék.

Vegyi szennyezés, ami már messziről bűzlik!

Vegyi szennyezés, ami már messziről bűzlik!

Ilyen esetekben az ÁNTSZ, illetve a Katasztrófavédelem szakembereit kell értesíteni, mivel közegészségügyi veszélyei vannak az ehhez hasonló állapotoknak. Budapest X. kerületéből érkezett korábbi bejelentéseket ide kattintva lehet megtekinteni.

A bejelentés szövege
“Kedves hulladékvadász! Sziasztok! A mai napon a X.ker, Takarék utcában találtam olyan flakonokat, melyekből pirosas, fekete sűrű folyadék szivárog. Büdös és erős-szúrós szaga van. Nem mentem nagyon közel, mert a szaga olyan, mintha méreg-vegyszer lenne. A földre kifolyt és a növényt, fűvet feketévé tette. Nem találtam pontos házszámot de a Takarék és a Madi út találkozásánál van ez. Kutya, macska, más állat biztos elhull ha érintkezik vele. Hálásan köszönöm a gyors és korrekt eljárásotokat. Tisztelettel!”

A bejelentés időpontja: 2019.04.26.

Hulladék jellege: veszélyes vegyi hulladék.

Helyszín/GPS: 47.474452, 19.164953

A kőbányai vegyi szennyezés helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékeseknek.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek