Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Aranyosgadány termőföldjén építési hulladék

Aranyosgadány település mezőgazdasági termőföldjére ismeretlen szemetelők bontott – vélhetően – fürdőszoba felújításból származó építési hulladékot raktak le.

Ez egyben a Baranya megyei településről érkezett első bejelentés is, de ezt mit sem nyugtathatja meg a terület gazdáját. Ilyen esetekben az illetékes önkormányzat felszólítja a tulajdonost a területen felhalmozott – esetünkben illegálisan lerakott – hulladék felszámolására.

A lakásfelújítás úgy néz ki némi építési hulladék termeléssel jár, de mégse ez a legelegánsabb megoldás a hulladéktól való megszabadulásra.

A lakásfelújítás úgy néz ki némi építési hulladék termeléssel jár, de mégse ez a legelegánsabb megoldás a hulladéktól való megszabadulásra.

Hatalmas területről van szó, amit se a tulajdonos, se az illetékes szervek nem tudnak egy az egyben felügyelni így a szemetelések bármikor újra és újra bekövetkezhetnek.

Forró nyomok, hiszen a hulladék ide legalább 4 keréken érkezett.

Forró nyomok, hiszen a hulladék ide legalább 4 keréken érkezett.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Aranyosgadány napraforgó tábla, friss építési hulladék.”

A bejelentés időpontja: 2019.04.23.

Hulladék jellege: építési hulladék.

Helyszín/GPS: 46.016528, 18.124080

Aranyosgadány hulladékkal szennyezett helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.