Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Útfelújítás kontra szemételtakarítás | Magyar Közút - Hulladekvadasz.hu

Útfelújítás kontra szemételtakarítás | Magyar Közút

Útfelújítás helyett a szemetelők által lerakott szemét eltakarításra kell költenie egyre több pénz a Magyar közút Nonprofit Zrt.-nek.

Mindez idén 1,5 milliárd forintjába kerül a cégnek  és ezáltal a magyar adófizetőknek. Ennyi pénzből 15 kilométernyi mellékutat teljes körűen fel lehetne újítani, új csomópontokat lehetne építeni.

Egy tipikus útszéli szemétdomb, ahol a szemetelő megáll és lerakja portékáját. / Fotó: hulladekvadasz.hu

Egy tipikus útszéli szemétdomb, ahol a szemetelő megáll és lerakja portékáját. / Fotó: hulladekvadasz.hu

A Magyar Közútnak ebből is látszik, hogy egyre több problémát jelent az illegális szemét eltakarítása.

Évről évre mind több elektronikai, háztartási és építési hulladékot találnak az utak mentén. A szemét összegyűjtése egyre nagyobb feladat a vállalatnak nem csak anyagi, de munkaszervezési okok miatt is, 93 mérnökségük egyenként, évente, átlagosan 637 órát tölt szemétszedéssel. Mind nagyobb problémát jelent az útszéli, illegális szemetelés a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek– mondta Pécsi Norbert Sándor, a cég kommunikációs osztályvezetője szombat reggel az M1 aktuális csatornán.

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. / Fotó: Mtva

Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. / Fotó: Mtva

A közútkezelő korábbi felhívásában arra is felhívja a figyelmet, hogy akik az utak mentén illegálisan eldobják a szemetet, nemcsak szabálysértést követnek el vagy az útesztétikát rombolják, hanem tevékenységükkel minden más útüzemeltetési és fenntartási területről vonják el a forrásokat.

Emiatt sok esetben tervezet útfelújítás is elmaradhat. Tényleg megéri szemetelni?

You may also like...