Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Nyúzott állat maradványa és hulladék Valkón

Nyúzott állat maradványára és rengeteg illegálisan lerakott hulladékra bukkant egy helyi hulladékvadász a Pest megyei Valkó határában.

Tipikus külterületi szemétdombról kaptunk bejelentést, ahol mindenféle hulladékfajta megtalálható. Egy dolog szomorú csak ebben, hogy egyiknek se kéne itt lennie. A településről kapott korábbi bejelentések ide kattintva megtekinthetőek.

Lehangoló látvány a vidék szemetessége. Sajnos Valkón még nyúzott állat is hever a szemét közt.

Lehangoló látvány a vidék szemetessége. Sajnos Valkón még nyúzott állat is hever a szemét közt.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Pest megyében, Gödöllőtől 13 km-re Valkó településen nem foglalkoznak az illegális szemétlerakással és a rothadó állattetemekből származó biológiai veszéllyel. A Vörösmarty út vége gyászosan néz ki, kb 50 m-re a lakóházaktól. A konkrét probléma a Vörösmarty út és a Rétköz utca között van. Eleinte az út közepére hordták, de aztán letúrták az út szélére. A központi e-mail címet nem találtam meg, és csak mostanra sikerült eléggé lecsökkenteni a képek méretét.”

Felismerhetetlen állat maradványai heverhetnek a földút közepén.

Felismerhetetlen állat maradványai heverhetnek a földút közepén.

A bejelentés időpontja: 2019.04.29.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, szerves hulladék.

Helyszín/GPS: 47.565871, 19.523449

A nyúzott állat maradványa és a hulladéklerakat helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek