Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Horpács Úttörő útján hulladéklerakások

Horpács település illegális hulladéklerakásairól kaptunk bejelentést a díjnyertes hulladékvadász applikációnkon keresztül.

Horpács földútján egy terebélyes illegális hulladéklerakás.

Horpács földútján egy terebélyes illegális hulladéklerakás.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! A Nógrád megyei Horpács és Nagyoroszi közötti földút mentén, a nagyfeszültségű vezeték alatt találtuk ezt az illegális hulladéklerakót. Háztartási szemét, sitt, gumiabroncs, zsákos szemét található itt.”

A bejelentés időpontja: 2019.05.07.

Hulladék jellege: háztartási, autógumi, építési, műanyag, elektronikai hulladék.

Helyszín/GPS: 47.999667, 19.118278

Horpács község külterületének a szemetes helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Horpács község Nógrád megyében, a Rétsági járásban.

Fekvése
Budapesttől északra 67 kilométerre a 2-es főútról Borsosberénynél (kb. 3 km) elkanyarodva érhető el. Egy lankás dombok közötti völgyben helyezkedik el, Balassagyarmattól kb. 15 km-re délnyugatra.

Tagja a Sugárkankalin Turisztikai Egyesületnek, melynek célja a térség turizmusának fejlesztése, és természeti értékeinek bemutatása. A község a Palóc út egyik állomása is.

Története
A település neve elhelyezkedésére utalva horpadást jelent. 1473-ban a Szobi család birtokos a faluban, de 1480-ban birtokukat elcserélték az Almássyakkal. Későbbi nagyobb birtokosok a településen: Paska István, Veres Sámuel, Balogh Pál, Bodonyi Ferenc, Gáspár József, Gelle Ferenc, Somoskeöy József, Porubszky Ignácz, Kovács József, Géczy Dénes, Dedinszky család.

A 19. század végén és a 20. század elején a magyar nemzeti kultúra több jeles alakja került szoros kapcsolatba Horpáccsal.

Forrás: wikipedia.