Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Becsomagolt autóroncs visegrádi erdő szélén

Becsomagolt autóroncs ponyvás és egyben rendszám nélküli elhagyatott látványáról kaptunk bejelentés a Dunakanyar talán legszebb városából, Visegrádból.

A sors pikantériája, hogy pont a JÖN Alapítvány Csomagolásmentes május kihívásának a hónapjában érkezett ez a bejelentést. A bejelentőtől kapott képek tanulsága szerint a ponyva alatt egy VolsWagen Polo márkájú személygépjármű található. Vajon ki és miért hagyta itt? Lopott-e az autó vagy drága lett volna kivonni a forgalomból?

Mit mond erre pontosan a KRESZ?
“A KRESZ előírása szerint azt a hatósági jelzéssel (pl. rendszám) nem rendelkező járművet, amely a közúti forgalomban csak ilyen jelzéssel vehet részt, főútvonalon tilos, mellékútvonalon – közterülethasználati engedély nélkül – legfeljebb 10 napig szabad tárolni. Az úton e rendelkezések megszegésével tárolt járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője – a tulajdonos költségére – eltávolíthatja.”

Senkinek e hiányzik ez a becsomagolt autóroncs?

Senkinek e hiányzik ez a becsomagolt autóroncs?

A településről kapott korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! összetört autóroncs fekete WV polo, festőragasztóval rögzített műanyag takarófóliába csomagolva. 3 hete ott áll.”

A bejelentés időpontja: 2019.05.10.

Hulladék jellege: autóroncs.

Helyszín/GPS: 47.759456, 18.939371

A visegrádi becsomagolt autóroncs helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek