Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Gyorstalpaló: 5 tipp a sikeres szemétszedési akcióhoz

Szemétszedési gyorstalpaló: 5 tippet adunk ahhoz, hogy sikeres szemétszedési akciót szervezz a környezetünk tisztaságának megóvása érdekében.

Napról napra egyre többen ragadnak szemeteszsákot és kesztyűt, hogy tegyenek valami egészen nagyszerűt. A mindennapi jó cselekedetek közé tartozik ma már a szemétszedés, amit nevezhetünk akár trashtagnek, hulladékszedésnek, vagy akár ploggingnak is.

Cél közös, hogy takarítsuk el mások által felelőtlenül eldobált oda nem illő szemetet.

A klímaváltozás mellett a felhalmozott vagy elhagyott hulladékproblémák okoznak a legnagyobb kárt a Földnek és ezáltal a bolygó élővilágának.

Szemétszedési akció szervezőinek mindig egyes alkalommal felmerülő kérdései:

 • Szednél szemetet, de nem tudod hova vidd az összeszedett hulladékot?
 • A szemét elszállítása pénzbe kerül?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatsz választ az alábbi videóból:

3 tippet megosztunk írásban, de a legfontosabbakat csak a videóból tudhatod meg.

 1. Válassz egy jó időpontot.
  Sokan esnek olyan hibába, hogy a többségnek nem megfelelő időpontba szervezik a szemétszedési akciót, emiatt a résztvevők száma jóval kevesebb lehet az elvártnál
 2. Mindig egyeztess az illetékes szervekkel, terület tulajdonossal.
  Csak úgy bárhol bárki nem szervezhet szemétszedési akciókat.
 3. Hirdesd eseményed időben és megfelelő helyen
  Fontos, hogy az esemény előtt legalább 2-3 héttel hirdesd azt meg. Ezen áll vagy bukik az egész. Továbbá kiemelten fontos, hogy minél több helyen (közösségi média, honlapok) megjelenhessen az esemény.

Manapság a szemétszedés jelképezi a környezetünkért, a Földünkért való összefogást és így válik napról napra egyre menőbbé, ha valaki kesztyűt és szemeteszsákot ragad. – szerk.

A Dunamentő Kaland volt Magyarország valaha volt legnagyobb szemétszedési akciója. / Fotó: Kalmár Krisztián - hulladekvadasz.hu

A Dunamentő Kaland volt Magyarország valaha volt legnagyobb szemétszedési akciója. / Fotó: Kalmár Krisztián – hulladekvadasz.hu

Bízunk benne a szemétszedési gyorstalpaló segítséget nyújt majd mindenki számára, hogy egyedül vagy többedmagával megmentse a jövőnket.

Forrás: peterszebenyi.com

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek