Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Permetezőgép, kormánykerék Jászfényszaru útszéli árkában

Permetezőgép, kormánykerék és még megannyi veszélyes és kevésbé veszélyes hulladék hever Jászfényszaru település külterületén egy útszéli árkában.

A településről érkezett első bejelentés egy tipikus külterületi szemétdomb, ami egy asztalozott útról letörő földútja mellett gyűlik nap, mint nap. Ha te is bejelentést tennél kattints ide!

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Ezeket az illegális hulladéklerakókat Jászfényszaru és Boldog közötti zöld területen találtam. Itt lekanyarodva erre a földútra 200 méter után megtaláljuk az első lerakót, tovább haladva a földúton 100 méter után az árokban megtaláljuk a második lerakót. Boldog és Jászfényszaru között kb. félúton, a nagy ívű kanyarnál van egy leágazás.

A hulladékban megtalálhatók környezetünkre különösen veszélyes dolgok például: autóalkatrészek, autógumi, műszaki cikkek, permetező, stb. Kérlek segítsetek!”

A bejelentés időpontja: 2019.05.10.

Hulladék jellege: bontott autóalkatrészek, veszélyes és kommunális hulladék.

Helyszín/GPS: 47.584797, 19.689666

A permetezőgép és a további hulladékok helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Jászfényszaru (korábban: Fényszaru) város Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Jászberényi járásban.

Fekvése
Jászfényszaru a Jászság északnyugati szélén Pest és Heves megyével határosan, a Zagyva és a Galga torkolata fölött 2 kilométerrel, a bal parton terül el. Jászfényszaru szomszédos települései a heves megyei Hatvan, Boldog és Csány, a pest megyei Zsámbok, Tóalmás, Szentlőrinckáta és Tura, valamint a jász-nagykun-szolnok megyei Pusztamonostor. Hatvantól 11 km-re délkeletre, Jászberénytől 17 km-re északnyugatra található.

Megközelítése
Megközelíthető az M3-as autópályáról, Hatvannál letérve a 32-es úton. A város egyaránt megközelíthető autóbusszal, illetve vasúton. Vasútállomása a 32-es főút mentén fekszik Hatvan irányában, a várostól mintegy 2 km távolságra. Az állomás a Hatvan–Szolnok-vasútvonalon, Hatvant elhagyva az első megálló. Ez a vasútvonal biztosít összeköttetést a megyeszékhellyel.

Jászfényszarut elővárosi autóbuszjáratok kapcsolják Jászberényhez és Hatvanhoz, valamint helyköziek és távolságiak Budapesthez és Gödöllőhöz. Ezek javát a Jászkun Volán látja el, de közlekedtet ide járatokat a Hatvani Volán és a Volánbusz is.

Forrás: wikipedia