Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Hulladékmentes hétköznapok - 4 vagány csaj kezdeményezése - Hulladekvadasz.hu

Hulladékmentes hétköznapok – 4 vagány csaj kezdeményezése

Hulladékmentes hétköznapok címmel indít 4 vagány csaj a világ több pontjáról összefogva, hogy ösztönözzenek minket a csomagolásmentes vásárlásra.

Négy nő összefogott, hogy a Csomagolásmentes május kihíváshoz csatlakozva, és a „Vásárolj hulladék nélkül” flashmob felvezetőjeként egy internetes kampányt szervezzenek.

A kampány ötlete a mosható pelenkát használó anyukák „Villants mosipelust” akciójából jött és a Háztartásom hulladék nélkül csoportban kezdődött.

Célja megmutatni, hogy a hulladékmentesség felé tett lépések a mindennapokban könnyebbek, mint az sokan gondolnák. Ezzel is arra szeretnék bíztatni egymást és másokat, hogy kezdjék el, vagy haladjanak bátran tovább a hulladékcsökkentés és környezettudatosság útján.

A kampány szervezői Magyarországon és Kanadában élő nők, akik egy dologban hasonlítanak egymásra – igyekeznek környezettudatosan élni.

A kampány hét napig tart. Minden nap egy keretposzt kerül az esemény Facebook oldalán meghirdetésre, amihez minden résztvevő a saját képét csatolja a téma kapcsán, ezzel is bemutatva, mennyire változatosan lehet törekedni a zero waste életmódra.

A hét nap témáját az 5+2R adja – Bea Johnson határozta meg a zero waste öt alapelvét, amihez azóta két újat is csatoltak mások.

  • 1.nap, hétfő: Refuse – Utasítsd vissza
  • 2.nap, kedd: Reduce – Csökkentsd a fogyasztásodat
  • 3.nap, szerda: Reuse – Használd újra
  • 4.nap, csütörtök: Recycle – Szelektálj
  • 5.nap, péntek: Rot – Komposztálj
  • 6.nap, szombat: Rehome – Add tovább, vagy vegyél használtat
  • 7.nap, vasárnap: Repair – Javítsd meg

Az esemény Facebook oldalán minden naphoz csatolnak ötletadó képeket, így akinek nincs kedve vagy lehetősége minden nap saját fotót csatolni, azt arra kérik, ossza bátran a posztokat tovább, ezzel is segítve a kampányt.

Mi szó szerint imádjuk az egyéni kezdeményezéseket és ilyen a Hulladékmentes hétköznapok is. Köszönjük, hogy vagytok!

You may also like...