Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Csomagolásmentes flashmobok országszerte - Hulladekvadasz.hu

Csomagolásmentes flashmobok országszerte

Csomagolásmentes flashmobok kerültek megrendezésre május 18-án, ahol az ország tudatosabb fele zöld pólóban, hulladék nélkül vásárolva példát mutatott.

Méghozzá  egy olyan példát, amit igazán érdemes követni. A történet ott kezdődött, hogy a Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya és a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány ismét meghirdette a Csomagolásmentes Május kihívást.

A májusi kihívást országszerte hatalmas érdeklődés kísérte, hiszen május 18-ára meghirdetett Csomagolásmentes Flashmobra közel 20 településről jelentkeztek be önkéntesek, hogy szívesen szerveznének hulladék nélküli vásárlással egybekötött eseményt. Ezek az önkéntesek olyan tudatos személyek, akik jó példával akarnak eljárni a még kellőképpen nem eléggé tudatos többségi lakosságnak.

Alakul a csomagolás-mentesen tudatos vásárlók csoportképe.

Alakul a csomagolás-mentesen tudatos vásárlók csoportképe.

Olyan helyszíneken kerültek megrendezésre a flashmobok, mint Győr, Kecel, Kecskemét, Miskolc, Vác, Budapest és lehetne folytatni a sort, sőt még volt egy ami vasárnapra csúszott át, de a lényegen nem változtat.

Tavaly csupán két helyszínen kerültek megrendezésre a villámcsődületnek is nevezett csomagolásmentes flashmobok, addig idén ennek 10 szerese valósult meg.

Bízunk benne, hogy ez a tendencia csak javulni fog és jövőre még többen és még több helyen fognak élni a lehetőséggel. Fontos kiemelni, hogy nem csak ezen az egy napon, eseményen lehet csomagolás-mentesen, hanem szinte minden alkalommal, amikor vásárolunk.

A Csomagolásmentes flashmobok központi eseménye a budapesti Vásárcsarnokban volt, ahol Tóth Andi várta a lelkes önkénteseket. A flashmobok elején hagyományosan köszöntötte az egybegyűlt tömeget, elmondta a flashmob szabályait, továbbá ismertette a csomagolásmentes vásárlás fontosságát.

Műanyag zacskó helyett vászontáska a tudatos vásárlás alapeszköze.

Műanyag zacskó helyett vászontáska a tudatos vásárlás alapeszköze.

A beszéde alatt kislánya, Panni kiosztotta a Több leszel, ha teszel mozgalom támogatásával készítettet vászontáskákat.

Illés Boglárka (EMMI) és Tóth Andi a Csomagolásmentes flashmob eseményen.

Illés Boglárka (EMMI) és Tóth Andi a Csomagolásmentes flashmob eseményen.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta, hogy fontos felhívni a társadalmi felelősségvállalásra, de nem csak a szavak szintjén, hanem tettekkel is.

Mindezek után mindenki nagy lendülettel csapott bele a csomagolásmentes flashmobba, ahol mindenki hulladék nélkül, csomagolás-mentesen vásárolt példát mutatva embertársainknak.

Csomagolásmentes Győr

Csomagolásmentes Miskolc

Fotó: Boon.hu / Bujtor Tibor

Fotó: Boon.hu / Bujtor Tibor

Csomagolásmentes Vác

Csomagolásmentes Debrecen

Csomagolásmentes Sümeg

Csomagolásmentes Kaposvár

Csomagolásmentes Gárdony

Csomagolásmentes Esztergom

További képek a Csomagolásmentes flashmobok eseményeiről megtekinthetőek a JÖN Alapítvány Instagram oldalán.

You may also like...