Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Csomagolásmentes flashmobok országszerte

Csomagolásmentes flashmobok kerültek megrendezésre május 18-án, ahol az ország tudatosabb fele zöld pólóban, hulladék nélkül vásárolva példát mutatott.

Méghozzá  egy olyan példát, amit igazán érdemes követni. A történet ott kezdődött, hogy a Tóth Andi, a Háztartásom hulladék nélkül háziasszonya és a Jövő Öko-Nemzedéke (JÖN) Alapítvány ismét meghirdette a Csomagolásmentes Május kihívást.

A májusi kihívást országszerte hatalmas érdeklődés kísérte, hiszen május 18-ára meghirdetett Csomagolásmentes Flashmobra közel 20 településről jelentkeztek be önkéntesek, hogy szívesen szerveznének hulladék nélküli vásárlással egybekötött eseményt. Ezek az önkéntesek olyan tudatos személyek, akik jó példával akarnak eljárni a még kellőképpen nem eléggé tudatos többségi lakosságnak.

Alakul a csomagolás-mentesen tudatos vásárlók csoportképe.

Alakul a csomagolás-mentesen tudatos vásárlók csoportképe.

Olyan helyszíneken kerültek megrendezésre a flashmobok, mint Győr, Kecel, Kecskemét, Miskolc, Vác, Budapest és lehetne folytatni a sort, sőt még volt egy ami vasárnapra csúszott át, de a lényegen nem változtat.

Tavaly csupán két helyszínen kerültek megrendezésre a villámcsődületnek is nevezett csomagolásmentes flashmobok, addig idén ennek 10 szerese valósult meg.

Bízunk benne, hogy ez a tendencia csak javulni fog és jövőre még többen és még több helyen fognak élni a lehetőséggel. Fontos kiemelni, hogy nem csak ezen az egy napon, eseményen lehet csomagolás-mentesen, hanem szinte minden alkalommal, amikor vásárolunk.

A Csomagolásmentes flashmobok központi eseménye a budapesti Vásárcsarnokban volt, ahol Tóth Andi várta a lelkes önkénteseket. A flashmobok elején hagyományosan köszöntötte az egybegyűlt tömeget, elmondta a flashmob szabályait, továbbá ismertette a csomagolásmentes vásárlás fontosságát.

Műanyag zacskó helyett vászontáska a tudatos vásárlás alapeszköze.

Műanyag zacskó helyett vászontáska a tudatos vásárlás alapeszköze.

A beszéde alatt kislánya, Panni kiosztotta a Több leszel, ha teszel mozgalom támogatásával készítettet vászontáskákat.

Illés Boglárka (EMMI) és Tóth Andi a Csomagolásmentes flashmob eseményen.

Illés Boglárka (EMMI) és Tóth Andi a Csomagolásmentes flashmob eseményen.

Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára elmondta, hogy fontos felhívni a társadalmi felelősségvállalásra, de nem csak a szavak szintjén, hanem tettekkel is.

Mindezek után mindenki nagy lendülettel csapott bele a csomagolásmentes flashmobba, ahol mindenki hulladék nélkül, csomagolás-mentesen vásárolt példát mutatva embertársainknak.

Csomagolásmentes Győr

Csomagolásmentes Miskolc

Fotó: Boon.hu / Bujtor Tibor

Fotó: Boon.hu / Bujtor Tibor

Csomagolásmentes Vác

Csomagolásmentes Debrecen

Csomagolásmentes Sümeg

Csomagolásmentes Kaposvár

Csomagolásmentes Gárdony

Csomagolásmentes Esztergom

További képek a Csomagolásmentes flashmobok eseményeiről megtekinthetőek a JÖN Alapítvány Instagram oldalán.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek