Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
A NAV illegális fémkereskedőt kapcsolt le - Hulladekvadasz.hu

A NAV illegális fémkereskedőt kapcsolt le

A NAV pénzügyőrei lecsaptak egy tiltott tevékenységet folytató fémkereskedőre, akinek csupán csak annyi volt a bűne, hogy vétett a hulladéktörtvényben leírtakkal szemben.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a hulladékszállításnál alkalmával törvényi előírásoknak kell megfelelni. De a mostani esetünkben egy olyan személyt csíptek fülön, aki üzemszerűen ebből kereste a megélhetésre valót, illegálisan. Hasonló akcióról legutóbb is beszámoltunk, ahol a NAV munkatársai Vácot bukkantak rá egy illegális fémtelepre.

Szó szerint kilóg a lóláb: 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak. / Fotó: NAV

Szó szerint kilóg a lóláb: 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak. / Fotó: NAV

Nem volt szerencséje annak az illegális hulladék- és fémkereskedelemmel foglalkozó személynek, akit nyíregyházi munkatársaink közúton ellenőriztek. A pénzügyőrök a mikrobuszban 1 610 kilogramm illegálisan birtokolt vegyes fémet és akkumulátort találtak.

Akkumulátorok a furgonban. / Fotó NAV

Akkumulátorok a furgonban. / Fotó NAV

Az adategyeztetéskor kiderült, hogy a sofőr a rá korábban kiszabott büntetés miatt nem vonult be az egyik Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ezért a kiérkező rendőrök a férfit egyenesen elszállították jogerős büntetésének letöltésére.

Van itt legalább 50 darab akkumulátor. / Fotó: NAV.

Van itt legalább 50 darab akkumulátor. / Fotó: NAV.

Gratulálunk a NAV pénzügyőreinek az akciójához, ami alatt összesen 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak le.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala.

You may also like...