Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

A NAV illegális fémkereskedőt kapcsolt le

A NAV pénzügyőrei lecsaptak egy tiltott tevékenységet folytató fémkereskedőre, akinek csupán csak annyi volt a bűne, hogy vétett a hulladéktörtvényben leírtakkal szemben.

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a hulladékszállításnál alkalmával törvényi előírásoknak kell megfelelni. De a mostani esetünkben egy olyan személyt csíptek fülön, aki üzemszerűen ebből kereste a megélhetésre valót, illegálisan. Hasonló akcióról legutóbb is beszámoltunk, ahol a NAV munkatársai Vácot bukkantak rá egy illegális fémtelepre.

Szó szerint kilóg a lóláb: 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak. / Fotó: NAV

Szó szerint kilóg a lóláb: 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak. / Fotó: NAV

Nem volt szerencséje annak az illegális hulladék- és fémkereskedelemmel foglalkozó személynek, akit nyíregyházi munkatársaink közúton ellenőriztek. A pénzügyőrök a mikrobuszban 1 610 kilogramm illegálisan birtokolt vegyes fémet és akkumulátort találtak.

Akkumulátorok a furgonban. / Fotó NAV

Akkumulátorok a furgonban. / Fotó NAV

Az adategyeztetéskor kiderült, hogy a sofőr a rá korábban kiszabott büntetés miatt nem vonult be az egyik Büntetés-végrehajtási Intézetbe, ezért a kiérkező rendőrök a férfit egyenesen elszállították jogerős büntetésének letöltésére.

Van itt legalább 50 darab akkumulátor. / Fotó: NAV.

Van itt legalább 50 darab akkumulátor. / Fotó: NAV.

Gratulálunk a NAV pénzügyőreinek az akciójához, ami alatt összesen 1 610 kilogramm vaslemezhulladékot és akkumulátort foglaltak le.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek