Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Papkeszi térségében hűtő a Séd patakban - Hulladekvadasz.hu

Papkeszi térségében hűtő a Séd patakban

Papkeszi térségében valaki fogta magát és egy komplett hűtőt hordott egy külterületi, erdős, mezős területre és hajította bele a Séd patakba.

Az emberi felelőtlenség és a hülyeség nem ismer határokat. Még a leggyakorlottabb hulladékvadászokat is meglepi az olykor igencsak hajmeresztő megoldások, amiket a szemetelők sziszifuszi munkájuk során végeznek.

Itt valaki konkrétan kilométereken át cipelt egy hűtőt, hogy a patakba dobhassa – szerk.

A hűtőszekrény elektromos hulladéknak számít, ami környezetbe jutva veszélyes hulladékként definiálna. Ennek oka, hogy olyan veszélyes anyagokat tartalmaz, ami súlyosan szennyezheti, vagy teheti tönkre a környezet élővilágát.

A Séd patakba hajított bontatlan hűtőszekrény. Vajon ki fogja onnan kibányászni?

A Séd patakba hajított bontatlan hűtőszekrény. Vajon ki fogja onnan kibányászni?

Ez egyben Papkesziről érkezett első bejelentés is, aminek a megoldását a hulladékvadászok nagy-térképén lehet nyomon követni.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadász! Papkeszi térségében, festői környezetben egy hűtőszekrényt visz a Séd patak. Most éppen megakadt egy belógó fa ágában Sáripuszta mellett a jelzett koordinátáknál, de lehet, hogy nemsokára folytatja az útját Berhida felé.”

A bejelentés időpontja: 2019.07.06.

Hulladék jellege: elektronikai, ami természetben veszélyes hulladéknak minősül.

Helyszín/GPS: 47.086356, 18.108691

[codepeople-post-map]

Papkeszi község külterületének a hűtőszekrénnyel szennyezett helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A Séd patak a wikipedia szerint

A Séd patak a Közép-Dunántúlon található, Veszprém és Fejér megyében. Hossza 70 kilométer. Neve minden bizonnyal az ország nagy részén mára már kihalt, de Veszprém megye déli részén még használatos „patak” jelentésű magyar séd szóból származik.

A Bakonyban ered, Herendtől északra. Az úgynevezett Devecseri-árokban folyva éri el Veszprémet, ahol keleti irányban, Veszprémvölgyben, majd a Várhegyet megkerülve és éles kanyart leírva észak felé, az Aranyos-völgyben halad tovább. A várost elhagyva, a Veszprémi-fennsíkot elérve a patak ismét keletre fordul. Több nagyívű kanyar után Ősitől mesterségesen kialakított mederben folyik tovább Sárvíz-malomcsatornaként. A Sárréten keresztülfolyva, Cecénél torkollik a Sárvízbe.

Veszprémben tizenkét közúti és egy vasúti híd épült a Séd fölé; legismertebb ezek közül a Szent István völgyhíd (Viadukt).

A Séd környékén élőknek többször is el kellett szenvedniük az árvíz pusztítását. A patak többek között 1803-ban, 1847-ben, 1889-ben, 1904-ben és 1940-ben, de még az 1950-es évek végén is kilépett a medréből, többnyire kora tavasszal, a gyors hóolvadás következtében.

A Szekszárdi-Sédet is gyakran előtag nélkül, egyszerűen Sédként említik.

Forrás: wikipedia.