Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Ostoros-patak és a belehányt teherautónyi hulladék

Az Ostoros-patak csendesen csobogó vízfolyásába ismeretlenek egyszerűen belehánytak egy teherautónyi hulladékot mindezt a Natura 2000 terület közvetlen közelében.

Frissítve
2019.07.25.

Novaj Önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptuk a bejelentéssel kapcsolatban:
“Az Ostoros-patak két település, Ostoros és Novaj közigazgatási területének határán folyik. A cikkben említik, hogy a Novaj és Mezőkövesd közti út mellett. Ez pontatlan, hiszen a Novajon átvezető 2503-as út párhuzamos a patakkal, több száz méter választja el őket. A csatolt Google térképen is látszik, hogy a szemét a 2502-es, Andornaktályát Mezőkövesddel összekötő útról került az Ostoros-patakba. Mivel Novaj település önkormányzata meg lett szólítva ebben az ügyben, szeretném,ha ez javítva lenne a bejelentéshez írt cikkben. A helyzetet színezi az a körülmény, hogy az Ostoros-patak kezelője az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnöksége. Ők gyakorolják a jogokat, vagyis a patakkal kapcsolatos döntéseket ők hozzák meg. “

Köszönjük a tájékoztatást Novaj Önkormányzatának és továbbítjuk a bejelentést az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnökségéhez.


Korábban
2019.07.23.

Miközben a világ tudatosabb fele műanyagmentes július kihívásával bajlódik és próbálja mellőzni az egyszer használatos műanyagokat, addig mások egyszerűbb módját választják a műanyagmentességnek.

A környezetbe belehánynak bármit, amire már nincs szükségük! – szerk.

Nem kell nekünk elmenni a legközelebbi tengerig vagy óceánig, hogy vízben ázó – műanyag – hulladékhegyeket láthassunk. Az alábbi bejelentés szerint csupán csak Heves megyébe kell kiugranunk, hogy a nemzetközi médiában látott hasonló látvány tároljon elénk. A terület nem ismeretlen számunkra, már korábban is kaptunk innen bejelentést.

Letaglózó bejelentést a műanyagmentes július kihívásos hónap végén. Ostoros-patak, Te nem érdemled ezt!

Letaglózó bejelentést a műanyagmentes július kihívásos hónap végén. Ostoros-patak, Te nem érdemled ezt!

A Mezőkövesd és Novaj közötti útvonal mellett található helyszínen nem csak a patakba, hanem a vízfolyás környékére is jutott bőven illegálisan lerakott hulladék. A szemetelők nem aprózzák el. sziszifuszi “munkájukat”. Hordanak ide mindent, amit csak tudnak.

A bejelentő állítása szerint a helyszín közvetlen közelében Natura 2000-es területek terülnek el.

A bejelentő állítása szerint a helyszín közvetlen közelében Natura 2000-es területek terülnek el.

Látszólag nincs következménye, de bízunk benne, hogy a bejelentés hatására az illetékesek nem csak a kialakult hulladékproblémát oldják meg, hanem a tetteseket is előkerítik.

A területen nagy mennyiségben található építési és kommunális hulladék.

A területen nagy mennyiségben található építési és kommunális hulladék.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Bejelentünk egy hatalmas hulladéklerakót az Ostoros patak mellett (“Ostoros-patak menti erdőspuszta” Natura 2000 terület (kódja HUBN20011) határától 100 m-re délre). Mellékeljük a fotókat. Várjuk visszajelzésüket!”

A bejelentés időpontja: 2019.07.22.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg.

Helyszín/GPS: 47.822471, 20.484478

A Mezőkövesd és Novaj között található Ostoros-patak hulladékkal szennyezett helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek