Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ostoros-patak és a belehányt teherautónyi hulladék - Hulladekvadasz.hu

Ostoros-patak és a belehányt teherautónyi hulladék

Az Ostoros-patak csendesen csobogó vízfolyásába ismeretlenek egyszerűen belehánytak egy teherautónyi hulladékot mindezt a Natura 2000 terület közvetlen közelében.

Frissítve
2019.07.25.

Novaj Önkormányzatától az alábbi tájékoztatást kaptuk a bejelentéssel kapcsolatban:
„Az Ostoros-patak két település, Ostoros és Novaj közigazgatási területének határán folyik. A cikkben említik, hogy a Novaj és Mezőkövesd közti út mellett. Ez pontatlan, hiszen a Novajon átvezető 2503-as út párhuzamos a patakkal, több száz méter választja el őket. A csatolt Google térképen is látszik, hogy a szemét a 2502-es, Andornaktályát Mezőkövesddel összekötő útról került az Ostoros-patakba. Mivel Novaj település önkormányzata meg lett szólítva ebben az ügyben, szeretném,ha ez javítva lenne a bejelentéshez írt cikkben. A helyzetet színezi az a körülmény, hogy az Ostoros-patak kezelője az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnöksége. Ők gyakorolják a jogokat, vagyis a patakkal kapcsolatos döntéseket ők hozzák meg. „

Köszönjük a tájékoztatást Novaj Önkormányzatának és továbbítjuk a bejelentést az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Egri Szakaszmérnökségéhez.


Korábban
2019.07.23.

Miközben a világ tudatosabb fele műanyagmentes július kihívásával bajlódik és próbálja mellőzni az egyszer használatos műanyagokat, addig mások egyszerűbb módját választják a műanyagmentességnek.

A környezetbe belehánynak bármit, amire már nincs szükségük! – szerk.

Nem kell nekünk elmenni a legközelebbi tengerig vagy óceánig, hogy vízben ázó – műanyag – hulladékhegyeket láthassunk. Az alábbi bejelentés szerint csupán csak Heves megyébe kell kiugranunk, hogy a nemzetközi médiában látott hasonló látvány tároljon elénk. A terület nem ismeretlen számunkra, már korábban is kaptunk innen bejelentést.

Letaglózó bejelentést a műanyagmentes július kihívásos hónap végén. Ostoros-patak, Te nem érdemled ezt!

Letaglózó bejelentést a műanyagmentes július kihívásos hónap végén. Ostoros-patak, Te nem érdemled ezt!

A Mezőkövesd és Novaj közötti útvonal mellett található helyszínen nem csak a patakba, hanem a vízfolyás környékére is jutott bőven illegálisan lerakott hulladék. A szemetelők nem aprózzák el. sziszifuszi „munkájukat”. Hordanak ide mindent, amit csak tudnak.

A bejelentő állítása szerint a helyszín közvetlen közelében Natura 2000-es területek terülnek el.

A bejelentő állítása szerint a helyszín közvetlen közelében Natura 2000-es területek terülnek el.

Látszólag nincs következménye, de bízunk benne, hogy a bejelentés hatására az illetékesek nem csak a kialakult hulladékproblémát oldják meg, hanem a tetteseket is előkerítik.

A területen nagy mennyiségben található építési és kommunális hulladék.

A területen nagy mennyiségben található építési és kommunális hulladék.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Bejelentünk egy hatalmas hulladéklerakót az Ostoros patak mellett („Ostoros-patak menti erdőspuszta” Natura 2000 terület (kódja HUBN20011) határától 100 m-re délre). Mellékeljük a fotókat. Várjuk visszajelzésüket!”

A bejelentés időpontja: 2019.07.22.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg.

Helyszín/GPS: 47.822471, 20.484478

[codepeople-post-map]

A Mezőkövesd és Novaj között található Ostoros-patak hulladékkal szennyezett helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...