Egy madár cigicsikkel etette fiókáját Floridában

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Fiókáját etette cigicsikkel egy madár Floridában és mindezt egy arra járó természetfotós meg is örökítette nem kis aggodalmat keltve állatvédőkben.

2020-ban ismét Cigicsikkmentes kihívás, csatlakozz!

Természetesen bennünk is. Már több alkalommal írtunk a cigicsikkek okozta környezetszennyezésről, sőt, környezetvédelmi szervezetünk Cigicsikkmentes február kihívásában bemutattuk mennyire is károsak az eldobált cigicsikkek. NAGYON!

A halálos etetés. Cigicsikk mérgező. / Fotó: Karen Mason

A halálos etetés. Cigicsikk mérgező. / Fotó: Karen Mason

Karen Mason fotós a Tampa közelében lévő St. Pete tengerparton kapta lencsevégre azt a pillanatot, amikor egy karibi ollóscsőrű madár (Rynchops niger) egy eldobott csikkel eteti a fiókáját.

Környezetvédők arra figyelmeztetnek, hogy a madarak összetévesztik a táplálékot a szeméttel, aminek súlyos következményei lehetnek.

Mason a Facebookra posztolta a képet a következő figyelmeztetéssel: “Ha dohányzol, kérlek, ne dobd el a csikket” – idézte a BBC News. A brit Királyi Madárvédő Társaság (RSPB) közleményében “szívszorítónak” nevezte a fotót, és hangsúlyozta: “a természet küzd, hogy alkalmazkodjon az emberi szemeteléshez”.

Bízunk benne, hogy a cigicsikket nem tudta "megenni." a fióka. / Fotó: Karen Mason

Bízunk benne, hogy a cigicsikket nem tudta “megenni.” a fióka. / Fotó: Karen Mason

Mason egy másik fotót is készített, amelyen a fióka a csőrében viszi a csikket. “Sok madár kíváncsi azokra a dolgokra, amelyeket kidobunk, megpróbálják kideríteni, hogy ehetőek-e vagy sem. Sajnos ez a madár tápláléknak ítélte a csikket” – mondta az RSPB szóvivője.

A JÖN Alapítvány rendszeresen szervez cigicsikkszedő versenyeket, ahova minden lelkes önkéntes várnak szeretettel.

Hozzáfűzte: egyre több állatot ejtenek csapdába, sebesítenek, betegítenek vagy ölnek meg az ember által készített termékek. “Már azt is tapasztaltuk, hogy fészekrakáshoz használják fel a szemetet. Sajnos sokan úgy gondolják, hogy a szemét veszélytelen, legfeljebb rendetlen lesz tőle a környezet, az ilyen szívszorító képek azonban megmutatják, hogy valójában milyen drámai hatása van a természetre” – közölte a szóvivő.

Kattints a képre a részletekhez.

Kattints a képre a részletekhez.

Nem csak ez a madár, hanem az összes többi állat nem tud a legtöbb esetben különbséget tenni táplálék és étel közt. 

Ki ne emlékezne arra a tengerparti madárra, akinek a pusztulása után toll és szemét maradt.

Madár, aki valószínűleg azért pusztult el, mert túl sok eldobált szemetet evett. / Fotó: internet

Madár, aki valószínűleg azért pusztult el, mert túl sok eldobált szemetet evett. / Fotó: internet

Fotó: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: