Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Napok óta lángokban áll a királyszentistváni szeméttelep

Napok óta lángokban áll a királyszentistváni szeméttelep, amit nagy erőkkel próbálnak megfékezni a helyi és környéki katasztrófavédelem munkatársai.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleménye szerint még hétfő reggel is mintegy kilencszáz négyzetméternyi területen égett a bálázott hulladék a Veszprém megyei településen. A lángok oltásán a veszprémi, a pétfürdői, a siófoki, a székesfehérvári, a pápai, az ajkai és a balatonfűzfői hivatásos tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva dolgoznak.

A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja.  A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végez a környező településeken, a mérések sehol nem mutatták ki veszélyes anyag jelenlétét a levegőben.

Sajnos hasonló tüzek gyakorta előfordulnak a nyári nagy melegben. Ilyen esetekről már több alkalommal be is számoltunk.

2018 nyarán több tonna műanyaghulladék égett Hatvanban.

2018 nyarán több tonna műanyaghulladék égett Hatvanban.

Korábbi esetek: Hatvanból, Gyálból,

Borítóképfotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság facebook oldala.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek