Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Budafoki vegyianyag-lerakat egy volt gyártetőn - Hulladekvadasz.hu

Budafoki vegyianyag-lerakat egy volt gyártetőn

Budafoki vegyianyag-lerakat előtt teljesen értetlenül állunk: mégis mi ez? Rengeteg mérgező vegyszer a szabad ég alatt egy volt gyártetőn. Nagyon érdekes!

A bejelentő itt még nem állt meg: komoly kutatómunkát végzett a terület tulajdoni viszonyait illetően, de nem járt sikerrel. Budapest XXII. kerületéből érkezett korábbi bejelentések ide kattintva elérhetőek.

A budafoki épület tetején a szabad ég alatt "szépen" sorakoznak a vegyszerek.

A budafoki épület tetején a szabad ég alatt „szépen” sorakoznak a vegyszerek.

A bejelentés szövege
“Kedves Hulladékvadász! Tudomásomra jutott, hogy a Hungarovin Rt. egykori telephelyén (1222 Budapest, Sörház u. 20.) nagyobb mennyiségű veszélyes vegyszer van gyakorlatilag a szabad ég alatt. (A képek magukért beszélnek.) Sikerült belőni a helyszín pontos koordinátáit is: 47°25’02.6″N 19°02’14.6″E. Ez egy rézsűn lévő támfal vízszintes része, tulajdonképpen egy emeletnek tekinthető a telephely többi részéhez képest.

Nehéz nem észre venni a színes tárolóüvegeket. Vajon mi lehet bennünk?

Nehéz nem észre venni a színes tárolóüvegeket. Vajon mi lehet bennünk?

Egy céges adatbázis alapján kiderítettem, hogy a telephely a Hungarovin Rt. tulajdonában volt 2001-ig. Későbbi tulajdonosra vonatkozóan nem találtam információt. Ugyanakkor a vegyszerek a csomagolás állapota alapján valószínűleg később kerülhettek oda.

A fenti honlap alapján hivatalosan két egymás melletti telephelyről van szó, ezek pontos címe: 1222 Budapest, Sörház u. 20. illetve Sörház u. 22. ezek „Exportpince”, „Kádárműhely” és „Autójavító műhely” néven szerepelnek. Ugyanakkor az épületben egy laborra is emlékeztető helyiség is van.

Az üvegek bármit rejthetnek: egyszerű víztől a komoly méreganyagokig, bármit.

Az üvegek bármit rejthetnek: egyszerű víztől a komoly méreganyagokig, bármit.

A helyszín egy-egy kapun keresztül a Sörház és az Ibrik utca felől is megközelíthető autóval. (A kapuk jelenleg be vannak zárva.) A helyzetet bonyolítja, hogy a szintén a Sörház u. 20. szám alatt a mai napig működik a Garamvári Szőlőbirtok de ez a Hungarovin telephelytől egyértelműen elkerített, másik bejárattal rendelkező terület. Amennyiben szükséges szívesen segítek személyesen is a terület felkutatásában!”

A bejelentés időpontja: 2019.08.16.

Hulladék jellege: vegyi hulladék.

Helyszín/GPS: 47.417388, 19.037392

[codepeople-post-map]

Budafoki vegyianyag-lerakat helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.

You may also like...