Közútjaink megtisztításáért szemétszedési akció | Magyar Közút

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

Közútjaink megtisztításáért – a tavaszi nagy sikerű kampány után ismét – szemétszedési akció hirdet a Magyar Közút Zrt.. A cél nemes, az ügy mocskos.

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a társaság szombaton, szeptember 7-én nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre

Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet.

Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot; csak ebben az évben 1,5 milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása, amelyből akár 60 ezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

A Magyar Közút rendszeres akciókkal tesz és hívja fel a figyelmet az utak mellé hordott hulladékra. A tavaszi akciójukról ide kattintva lehet bővebben tájékozódni.

Útfelújítás kontra szemételtakarítás | Magyar Közút

A Magyar közút tavaszi kampányának a mottója látható a kép bal felső sarkában.

Nyílt napot tart a Magyar Közút

A cég nyílt napjával kapcsolatban azt mondta, szeptember 7-én minden megyében lesz egy telephely, ahol az érdeklődők a cég feladataival, és akár a munkagépekkel is megismerkedhetnek, ezek közül a hókotrók a legnépszerűbbek. Ehhez kapcsolódik a “Biztonság az Ön kezében van” kampányuk is, amellyel az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az osztályvezető elmondta, az elmúlt két évben két munkatársukat gázolták halálra. – mondta Pécsi Norbert Sándor.

A közútjaink megtisztítása közös ügyünk. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

Te is szerveznél szemétszedési akciót? Akkor ajánljuk figyelmedbe a szemetszedes.hu -t!

Forrás: MTI és további részletek a Magyar Közút honlapján.

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: