Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Közútjaink megtisztításáért szemétszedési akció | Magyar Közút

Közútjaink megtisztításáért – a tavaszi nagy sikerű kampány után ismét – szemétszedési akció hirdet a Magyar Közút Zrt.. A cél nemes, az ügy mocskos.

Közutak mellett illegálisan lerakott hulladék összeszedésére hirdetett akciót szeptember 20-ára a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a társaság szombaton, szeptember 7-én nyílt napot is tart, amelyen a cég munkagépeivel is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre

Magyar Közút: 1,5 milliárd forint szemétgyűjtésre

Pécsi Norbert Sándor, a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat délelőtti műsorában azt mondta, az autópályák melletti pihenőkben sokszor azért sok a kommunális hulladék, mert a hétvégi házak tulajdonosai ott teszik ki a szemetet.

Az alacsonyabb rendű utaknál főként a sitt és háztartási hulladék okoz gondot; csak ebben az évben 1,5 milliárd forintjába kerül a társaságnak a szemét elszállítása, amelyből akár 60 ezer tonna meleg aszfaltot is be tudnának szerezni – hívta fel a figyelmet az osztályvezető.

A Magyar Közút rendszeres akciókkal tesz és hívja fel a figyelmet az utak mellé hordott hulladékra. A tavaszi akciójukról ide kattintva lehet bővebben tájékozódni.

Útfelújítás kontra szemételtakarítás | Magyar Közút

A Magyar közút tavaszi kampányának a mottója látható a kép bal felső sarkában.

Nyílt napot tart a Magyar Közút

A cég nyílt napjával kapcsolatban azt mondta, szeptember 7-én minden megyében lesz egy telephely, ahol az érdeklődők a cég feladataival, és akár a munkagépekkel is megismerkedhetnek, ezek közül a hókotrók a legnépszerűbbek. Ehhez kapcsolódik a “Biztonság az Ön kezében van” kampányuk is, amellyel az út mellett dolgozók biztonságára szeretnék felhívni a figyelmet. Az osztályvezető elmondta, az elmúlt két évben két munkatársukat gázolták halálra. – mondta Pécsi Norbert Sándor.

A közútjaink megtisztítása közös ügyünk. Bízunk benne, hogy minél többen csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

Te is szerveznél szemétszedési akciót? Akkor ajánljuk figyelmedbe a szemetszedes.hu -t!

Forrás: MTI és további részletek a Magyar Közút honlapján.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek