Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Belvárosi plogging: futottunk és szedtük a szemetet

Belvárosi plogging eseményt rendezett a 12. Telekom Fenntarthatósági napján a telekommunikációs cég, az Adidas Runners és a JÖN Alapítvány csapata.

Az esemény nem titkolt célja az volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet a szemetelést mindenkit zavaró problémájára egy tempós futással egybekötött szemétszedéssel.

A szeptember 14-én megrendezésre kerülő eseményre szép számmal érkeztek résztvevők, akik kora délutáni órákban a startvonalnál gyülekeztek.

A plogging az úgynevezett környezetvédelmi fitneszőrület, ami a környezetvédelem és a sport keveréke. A kezdeményezés Svédországból eredeztethető és tavaly robbant be a magyarországi köztudatba hatalmas lendülettel.

A plogging balesetvédelmi oktatással kezdődött, ahol Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke külön felhívta a figyelmet a szemétszedési akciók veszélyeire is.

A belvárosi plogging bemelegítő, lazító pillanatai.

A belvárosi plogging bemelegítő, lazító pillanatai.

Továbbá az Adidas Runners csapata bemelegítő edzést tartott a megjelent ploggingereknek számára, hogy senki se szenvedjen sportsérülést a környezetvédelmi akció alkalmával.

Ezek után vette kezdetét hatalmas lendülettel a szemétszedő futás. Az Erzsébet térről indulva egészen a Duna-part vonaláig és onnan egy másik, alternatív útvonalon értek vissza a ploggingosok a startvonalhoz, ami egyben a céli volt.

A 2018-as 11. Fenntarthatósági napon úgy néz ki a JÖN Alapítvány hagyományt teremtet, hiszen tavaly már rendeztek pont erre a napra egy plogging szemétszedő futást.

Ploggingosok 2018-ban a budapesti Erzsébet téren.

Ploggingosok 2018-ban a budapesti Erzsébet téren.

Azóta a környezetvédelmi szervezet, a JÖN Alapítvány rendszeresen szervezett ilyen és ehhez hasonló eseményeket, továbbá ösztönzi a lakosságot a szemetszedes.hu oldalán is arra, hogy szervezzenek plogging eseményeket. Továbbá létrehozta a Plogging Hungary közösséget is, ahol a hazai ploggingerek gyülekeznek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JÖN Alapítvány (@jonalapitvany) által megosztott bejegyzés,

A belvárosi plogging nagyszerűen sikerült, ami által közel 30 zsáknyi szeméttel lett kevesebb a fővárosunkban. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb ilyen esemény részesei lehetünk.

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek