Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Belvárosi plogging: futottunk és szedtük a szemetet - Hulladekvadasz.hu

Belvárosi plogging: futottunk és szedtük a szemetet

Belvárosi plogging eseményt rendezett a 12. Telekom Fenntarthatósági napján a telekommunikációs cég, az Adidas Runners és a JÖN Alapítvány csapata.

Az esemény nem titkolt célja az volt, hogy a szervezők felhívják a figyelmet a szemetelést mindenkit zavaró problémájára egy tempós futással egybekötött szemétszedéssel.

A szeptember 14-én megrendezésre kerülő eseményre szép számmal érkeztek résztvevők, akik kora délutáni órákban a startvonalnál gyülekeztek.

A plogging az úgynevezett környezetvédelmi fitneszőrület, ami a környezetvédelem és a sport keveréke. A kezdeményezés Svédországból eredeztethető és tavaly robbant be a magyarországi köztudatba hatalmas lendülettel.

A plogging balesetvédelmi oktatással kezdődött, ahol Szebenyi Péter, a JÖN Alapítvány kuratóriumi elnöke külön felhívta a figyelmet a szemétszedési akciók veszélyeire is.

A belvárosi plogging bemelegítő, lazító pillanatai.

A belvárosi plogging bemelegítő, lazító pillanatai.

Továbbá az Adidas Runners csapata bemelegítő edzést tartott a megjelent ploggingereknek számára, hogy senki se szenvedjen sportsérülést a környezetvédelmi akció alkalmával.

Ezek után vette kezdetét hatalmas lendülettel a szemétszedő futás. Az Erzsébet térről indulva egészen a Duna-part vonaláig és onnan egy másik, alternatív útvonalon értek vissza a ploggingosok a startvonalhoz, ami egyben a céli volt.

A 2018-as 11. Fenntarthatósági napon úgy néz ki a JÖN Alapítvány hagyományt teremtet, hiszen tavaly már rendeztek pont erre a napra egy plogging szemétszedő futást.

Ploggingosok 2018-ban a budapesti Erzsébet téren.

Ploggingosok 2018-ban a budapesti Erzsébet téren.

Azóta a környezetvédelmi szervezet, a JÖN Alapítvány rendszeresen szervezett ilyen és ehhez hasonló eseményeket, továbbá ösztönzi a lakosságot a szemetszedes.hu oldalán is arra, hogy szervezzenek plogging eseményeket. Továbbá létrehozta a Plogging Hungary közösséget is, ahol a hazai ploggingerek gyülekeznek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

JÖN Alapítvány (@jonalapitvany) által megosztott bejegyzés,

A belvárosi plogging nagyszerűen sikerült, ami által közel 30 zsáknyi szeméttel lett kevesebb a fővárosunkban. Bízunk benne, hogy hamarosan újabb ilyen esemény részesei lehetünk.

You may also like...