Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'hueman_remove_font-awesome' not found or invalid function name in /home/vfrtyr/public_html/hulladekvadasz.hu/wp-includes/class-wp-hook.php on line 324
Ozora határában hatalmas illegális szeméthalom - Hulladekvadasz.hu

Ozora határában hatalmas illegális szeméthalom

Ozora határában egy hatalmas illegális hulladékhalomra bukkant egy arra járó hulladékvadász. A területen vélhetően valakik életvitelszerűen laknak.

A bejelentő állítása szerint a területről készült képeket már több fronton próbálta eljuttatni az illetékesekhez, de eddig nem járt sikerrel. Ez egyben a Tolna megyei településről érkezett első bejelentés is.

A bejelentés szövege
“Tisztelt Hulladékvadászok! Illegális szemétlerakat, melyet többszöri közzététellel sem távolítanak el. Nem történik intézkedés helyi szinten.”

A bejelentés időpontja: 2019.03.17.

Hulladék jellege: háztartási, építési, műanyag, elektronikai, üveg, vegyi.

Helyszín/GPS: Ozora, Bercsényi u. 33.

[codepeople-post-map]

Ozora település külterületének a szemetes helyszínéről érkezett bejelentést továbbítjuk az illetékes önkormányzatnak.

Köszönjük a bejelentést!


Felhívás szemétszedési akció szervezésére!

Ha a bejelentés helyszínre vagy máshova közösségi szemétszedési akciót vagy akciókat szerveznél kattints ide.


A település a wikipedia szerint

Fekvése
A páratlan szépségű tolnai lankák között megbújó, friss vizű patakokkal átszelt települést egy 1315-ben kelt oklevél említi „Azara” néven. A település felé közeledve már messziről szemünkbe tűnik a szőlőhegyek által körülölelt páros domb, amely egyikén a templom, a másikon a várkastély látható. Valamikor a várárkon átívelő híd kötötte össze őket. A várdombot és a templomot ma is a Sió és a Cinca-patak vize veszi körül, amelyen hangulatos hidacskák vezetnek át a piactérre. A település különös módon mind a mai napig megőrizte reneszánsz hangulatát. Középkori állapotában maradt meg a firenzei mintára épített Sáfrán-kút is.

Nevezetességei
1999-ben a közeli, ám nem Ozora területén levő, hanem a Fejér megyei Igarhoz tartozó Dádpusztán tartották a Solipse fesztivált a napfogyatkozás idején. A 2004 óta megrendezésre kerülő O.Z.O.R.A. Fesztivál színhelye is Dádpuszta. A közelben, Felsőrácegrespusztán született Illyés Gyula költő, író. Gyermekkorát azonban Ozorán a rokonoknál töltötte. Innen kapott ihletésből született meg az „Ozorai példa” c. műve. 2001. május 26-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt az ozorai várkastély, melyben Illyés Gyula életművét és hagyatékát bemutató kiállítás, és Bazsonyi Arany festőművész állandó kiállítása látható, ezek idegenforgalmi szempontból a település életében igen meghatározóak.

Forrás: wikipedia.