Veszélyes a szállópor mennyisége Kecskeméten és Szegeden

Tennél, de nincs időd a szemétdombok eltakarítására? Támogass minket és elvégezzük helyetted a piszkos munkát! Támogatom a munkátokat!

A szállópor mennyisége veszélyesen magas Kecskemét és Szeged levegőjében – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a Facebook-oldalán.

Emellett Debrecenben, Egerben, Miskolcon és Szolnokon is egészségtelen a levegő, tizenegy településen – Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Oszláron, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Százhalombattán, Tökölön és Vácon – kifogásolt a minősége a levegőhigiénés index alapján.

A lakosság így szennyezi a levegőt (videóval)

A lakosság így szennyezi a levegőt (videóval)

Az NNK felhívása szerint a gyermekek, az idősek, a légúti, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők a leginkább veszélyeztetettek. A Központ ezért nem javasolja, hogy veszélyes, illetve egészségtelen levegőminőségű helyeken hosszabban a szabadban tartózkodjanak, nem ajánlja a kültéri fizikai munkavégzést és a sportolást.

Az avarégetéssel kapcsolatos cikkeink itt, a JÖN Alapítvány Ne égess, komposztálj! őszi kampánya ott!

A szakértők kiemelték, hogy a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, valamint a közlekedés.
A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél és a csapadék érkeztével kedden várható javulás a levegő minőségében – tették hozzá.

A szállópor mennyisége csak, akkor csökkenhet hosszú távon, ha tudatosan kerüljük a hulladék égetését.

Forrás: MTI

Iratkozz fel a Hulladékvadász Hírlevélre!Feliratkozom!

Ez is érdekelhet: