Támogasd környezetünk megmentését, a hulladekvadasz.hu üzemeltetőjét, a JÖN Alapítványt.

Eddig több ezer bejelentés hatására több ezer tonna hulladék felszámolásában működtünk közre vagy szerveztünk több száz fős szemétszedési akciókat és váltunk Magyarország legaktívabb környezetvédelmi mozgalmává. Tevékenységünknek azonban komoly költségvonzata is van, amit eddig az alapítvány tagjai saját erejükből finanszíroztak meg. Segítségeddel tovább folytathatjuk a munkánkat.
Banki átutalással ide kattintva.

Veszélyes a szállópor mennyisége Kecskeméten és Szegeden

A szállópor mennyisége veszélyesen magas Kecskemét és Szeged levegőjében – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn a Facebook-oldalán.

Emellett Debrecenben, Egerben, Miskolcon és Szolnokon is egészségtelen a levegő, tizenegy településen – Budapesten, Dunaújvárosban, Hernádszurdokon, Kazincbarcikán, Oszláron, Putnokon, Sajószentpéteren, Salgótarjánban, Százhalombattán, Tökölön és Vácon – kifogásolt a minősége a levegőhigiénés index alapján.

A lakosság így szennyezi a levegőt (videóval)

A lakosság így szennyezi a levegőt (videóval)

Az NNK felhívása szerint a gyermekek, az idősek, a légúti, a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők a leginkább veszélyeztetettek. A Központ ezért nem javasolja, hogy veszélyes, illetve egészségtelen levegőminőségű helyeken hosszabban a szabadban tartózkodjanak, nem ajánlja a kültéri fizikai munkavégzést és a sportolást.

Az avarégetéssel kapcsolatos cikkeink itt, a JÖN Alapítvány Ne égess, komposztálj! őszi kampánya ott!

A szakértők kiemelték, hogy a kültéri légszennyezők elsődleges forrása a helytelen lakossági fűtési módok alkalmazása, az avar és kerti hulladék égetése, valamint a közlekedés.
A meteorológiai előrejelzés alapján a megélénkülő szél és a csapadék érkeztével kedden várható javulás a levegő minőségében – tették hozzá.

A szállópor mennyisége csak, akkor csökkenhet hosszú távon, ha tudatosan kerüljük a hulladék égetését.

Forrás: MTI

Ezek a cikkeink is érdekelhetnek